SORGTYNGET: - Våre tanker går til de nærmeste pårørende, sier Helitrans' daglige leder Marita Bjørnevik. Her selskapets hovedkvarter på Værnes lufthavn. Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB SCANPIX
SORGTYNGET: - Våre tanker går til de nærmeste pårørende, sier Helitrans' daglige leder Marita Bjørnevik. Her selskapets hovedkvarter på Værnes lufthavn. Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB SCANPIXVis mer

Det savnede Helitrans-helikopteret er funnet

Forsvant over Østersjøen for over ei uke siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helikopteret fra selskapet Helitrans som har vært savnet siden onsdag i forrige uke, er funnet i Østersjøen, melder NRK.

- Helikopteret ble funnet i ettermiddag, i Lübeckbukta. Det skal heves i morgen, sier selskapets sier selskapets daglige leder Marita Bjørnevik til Dagbladet.

Hun forteller at Helitrans er sterkt preget av havariet.

- Det er nå gått over ei uke med søk, så det er på en måte en lettelse at det nå er funnet. Samtidig går tankene til de nærmeste pårørende. Det er tragisk.

Fant ryggsekk Det norskeide helikopteret tok av fra den nordtyske byen Lübeck i 13.45-tida og ble meldt savnet kort tid etter. Om bord var en rumener og en nordmann fra Sør-Trøndelag.

Tyske letemannskaper fant tidligere i dag en ryggsekk tilhørende rumeneren. Det ledet til funnet av selve maskinen.

Etter at vraket er hevet, skal det undersøkes av den tyske havarikommisjonen for luftfart, som skal prøve å komme til bunns i hvorfor det styrtet.

Avventer rapport Det havarerte helikopteret er av typen Eurocopter AS350, den vanligste modellen for innenlandsflyging i Norge.

- Hva skjer med resten av helikopterflåten deres nå?

- Vi avventer resultatene fra undersøkelsene før vi tar en beslutning om det, sier daglig leder Marita Bjørnevik.

NORGES MEST BRUKTE: Det havarerte helikopteret er av typen Eurocopter AS350 - Norges vanligste modell til innelandsflyging. Foto: HELITRANS
NORGES MEST BRUKTE: Det havarerte helikopteret er av typen Eurocopter AS350 - Norges vanligste modell til innelandsflyging. Foto: HELITRANS Vis mer