- Det ser litt Donald Duck-aktig ut, men er effektivt

Politiets nye våpen trafikken: Fangnett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det ser litt Donald Duck-aktig ut. Men brukt på rett sted og rett objekt, er det en effektiv måte å stoppe biler på, sier Kåre Songstad, avdelingsdirektør i for beredskap og krisehåndtering i politidirektoratet.

Han avslørte før helgen på Twitter at politiet nå har et nytt våpen i kampen mot de aller verste råkjørerne og kriminelle som nekter å stoppe for politiet i trafikken: Fangnett.

- Vi har besluttet at det skal kjøpes inn. Når nettet spennes opp, vil det vikle seg inn i hjulene til kjøretøyet, slik at det stopper. Det blir et supplement til spikermatter, sier Songstad.

Det er flere år siden politiet startet å vurdere nettene. Beredskapstroppen har vært blant pådriverne for å få nettet inn i politiets verktøykasse. Det skal være mulig å montere opp nettene på et par minutter, og det vil derfor være mer effektivt enn tradisjonelle veisperringer.

BA har tidligere skrevet at nettet maksimalt skal veie 30 kilo, og at det skal være i stand til å stoppe en bil i 120 kilometer i timen på maksimum 50 meter når det vikler seg inn og låser hjulene.

Informasjonsavdelingen i Politiets data- og materielltjeneste, som nå er under omorganisering og vil få nytt navn, opplyser til Dagbladet at det ennå ikke er valgt leverandør.