- Det ser lyst ut for Rødt, men litt mørkere og blåere ut for landet

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Høyres politikk er gamle ideer og dårlige løsninger på de viktigste samfunnsområdene.

FAGBEVEGELSEN AVGJØRENDE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener fagbevegelsen blir avgjørende for å ikke få en borgerlig regjering. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FAGBEVEGELSEN AVGJØRENDE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener fagbevegelsen blir avgjørende for å ikke få en borgerlig regjering. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partiet Rødt holdt i dag sin sommerpressekonferanse. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener partiet kan mobilisere velgere ved å satse på saker fagbevegelsen er opptatt av, som for eksempel pensjon.

- Fagbevegelsen er avgjørende for å ikke få en borgerlig regjering. Går vi til valg på saker som engasjerer fagbevegelsen bør Erna være bekymra, sier han.

- Ser mørkere og blåere ut for landet Partilederen gikk hardt ut mot Høyre, som han beskriver som partiets viktigste motstander.

- Det ser lyst ut for Rødt, men så ser det litt mørkere og blåere ut for landet. Skulle vi ende med regjeringsskifte blir jobben vår å jobbe for at den regjeringa skal kastes. Det blir vår jobb nummer én, fra dag én, sier Moxnes.

Han gjorde et forsøk på å demontere Høyres slagord «nye ideer, bedre løsninger».

- Vi mener at Høyre er et grunnleggende usympatisk parti. Jeg tror nordmenn flest vil merke at Jern-Erna er tilbake den dagen Høyre får regjeringsmakt, men da er det for sent. Vi påstår at Høyres politikk er gamle ideer og dårlige løsninger på de viktigste samfunnsområdene, sier han.

Under pressekonferansen nevnte partiet helsevesenet, arbeidslivet og lederlønninger som eksempler på områder der Høyres løsninger ifølge Rødt vil føre til økte forskjeller.

- At Erna Solberg og Jan Tore Sanner ønsker å gjøre mer enn Jens Stoltenberg og Trond Giske når det kommer til lederlønninger i de offentligeide selskapene tror vi ikke på. Erna er sleipere og glattere enn Jonas, og det skal mye til, sier Moxnes.

- Mindre forskjeller Pressekonferansen ble benyttet til å understreke at noe av det viktgste for partiet er å utjevne forskjeller i samfunnet.

- En god del velgere er skuffet over regjeringen og sitter på gjerdet. Hovedgrunnen til det er at mange har stemt rødgrønt fordi de ønsker et Norge med mer solidaritet og mindre forskjeller, sier Moxnes.

Han sier Rødt er et parti som står for det de sier, også etter valget. Beskrivelsen han selv gir av partiet er «et parti med ryggrad».

- Valget til høsten handler om vi skal ha et storting med de samme grå partiene som sitter der, eller om vi skal ha med et nytt parti med nye folk.

- Trenger et fredsparti Nestleder Marielle Leerand forklarte hvorfor det er viktig å ha med Rødt på Stortinget.

- Vi trenger et fredsparti. Vi skal garantere at kommer det en ny krig, og det kommer det til å komme, den dagen det skjer er det en stemme på Stortinget som sier nei til krig. Det er viktig å huske at en stemme til Rødt er en stemme til freden, sier Leerand.

Partileder Bjørnar Moxnes sier Rødt må drive Norges beste grasrot-valgkamp for å sikre et mandat i Oslo. Et mandat han mener er innenfor rekkevidde.

- Vi kan ikke stole på plass i mediene eller store donasjoner, vi må få folk i sving for å vise våre løsninger. Folk må vite at Rødt er alternativet som vil slåss mot forskjells-Norge, sier Moxnes.

Første steg mot å komme seg over sperregrensa blir å sikre et mandat på Stortinget.

- Første steg dit er å komme inn på Stortinget. Det er en viktig betingelse for å kunne vokse videre. Det blir som en totrinnsrakett, først må vi inn på Stortinget, deretter bryte sperregrensa før vi går mot evig vekst, smiler Rødt-lederen.