- Det ser stygt ut

Amerikanske senatorer ser svart på situasjonen etter et møte med en saudiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tida er i ferd med å renne ut for amerikaneren

Paul Johnson, som holdes fanget i Saudi-Arabia. De al-Qaida-tilknyttede gisseltakerne ga tirsdag amerikanerne en tre dagers frist til å løslate en rekke al-Qaida-fanger.

Dagen i dag er dermed siste sjanse til å redde Johnson, som har bodd i Saudi-Arabia i flere år.

Pessimister

To amerikanske senatorer har vært involvert i saken. Frank Lautenberg og Jon Corzine representerer Johnsons hjemsted, New Jersey. I går satt de i møte med den saudiske regjeringens fremste utenrikspolitiske rådgiver, Adel al-Jubeir. Det var to pessimistiske senatorer som forlot møtet.

- Det er uhyggelig, sa Lautenberg etter møtet.

Han fortalte at saudiske myndigheter bruker alle ressurser de har for å befri Johnson, men at utsiktene for øyeblikket er dystre.

Saudiske myndigheter skal blant annet ha fått amerikanske gisseleksperter til å hjelpe seg i forsøket på å få løslatt Johnson.

Mens Lautenberg snakket, aksjonerte saudiske sikkerhetsstyrker. Sammen med politiet skal skal de ha sperret av et helt nabolag i Riyadh, byen der Johnson ble bortført. De måtte til slutt trekke seg tilbake etter å ha ransaket et hus og en moské. Anti-terrorstyrker skal ha vært involvert i aksjonen og vitner skal ha hørt skudd og stemmer som over megafon ba de på innsiden om å overgi seg. Offisielle representanter ville ikke kommentere operasjonen, som varte i over tre timer.

FAMILIEN FORTVILER: Bildet viser Paul Johnson sammen med kona Noon. I går gikk sønnen hans ut og ba gisseltakerne om å <font face='arial, helvetica, sans-serif' size='-1'><a href='http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/06/16/400668.html'>løslate</a></font> faren.
VISTE AT DE MENER ALVOR: Gisseltakerne la ut dette bildet av Johnson på internettsidene sine.