- Det ser ut som en skrekkfilm

Dødelige branner herjer Sør-Europa. Minst åtte drept.

HARD KAMP: Frivillige forsøker å slukke en brann ved Nuoro på den italienske øya Sardinia. Også Spania, Frankrike og Hellas blir nå herjet av en serie dødelige branner. Tusenvis er evakuert og minst åtte døde. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / MASSIMO LOCCI
HARD KAMP: Frivillige forsøker å slukke en brann ved Nuoro på den italienske øya Sardinia. Også Spania, Frankrike og Hellas blir nå herjet av en serie dødelige branner. Tusenvis er evakuert og minst åtte døde. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / MASSIMO LOCCIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tusenvis av brannmenn kjemper for å få en rekke dødelige gress- og skogbranner i Spania, Frankrike, Hellas og Sardinia under kontroll.

• Befinner du deg i en av de brannherjede områdene? Tips oss på epost 2400@db.no, telefon 24 00 00 00 eller sms/mms 2400.

Minst åtte personer er så langt drept i flammene, som spres av sterke vinder og ekstremtemperaturer over 40 grader denne uka. Seks av disse er spanske brannmenn, melder BBC. Tusenvis - både turister og lokalbefolkning - er evakuert i landene.

VARMT: Spanske brannmenn forsøker å få kontroll over brannene. 40 grader og sterk vind gjør oppgaven vanskelig. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Pedro ARMESTRE
VARMT: Spanske brannmenn forsøker å få kontroll over brannene. 40 grader og sterk vind gjør oppgaven vanskelig. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Pedro ARMESTRE Vis mer

- Det ser ut som en skrekkfilm. Alt har brent ned så langt du kan se, sier britiske Benjamin Jackson (23), som bor i sørøst i Spania, til BBC.

To personer er døde på den italienske middelhavsøya Sardinia. En av disse var en gjeter som forsøkte å redde flokken, melder kanalen. Båter og helikoptre måtte redde over 120 mennesker på en strand som var omringet av flammene.

MINST ÅTTE DØDE: Spanske brannmenn bærer kisten med en kollega som døde i tjeneste. Foto: SCANPIX/EPA/LAURENT SANSEN
MINST ÅTTE DØDE: Spanske brannmenn bærer kisten med en kollega som døde i tjeneste. Foto: SCANPIX/EPA/LAURENT SANSEN Vis mer

Spania har blitt hardt rammet av årets brannsesong. CNN melder at over 70 kvadratmeter har brent opp i Aragón-regionen nordøst i landet. Myndighetene har nå spurt om bistand fra nabolandene i kampen mot flammene, melder Reuters.

En av de døde brannmennene i Spania omkom da brannbilen han satt i havnet i en grøft i Teruel-provinsen. Fem brannmenn ble fanget flammene i Catalonia på torsdag. Fire døde umiddelbart og en femte omkom i dag som følge av skadene.

HELIKOPTERSLUKKING: Tusenvis av brannmenn er satt inn i slukkearbeidet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MASSIMO LOCCI
HELIKOPTERSLUKKING: Tusenvis av brannmenn er satt inn i slukkearbeidet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MASSIMO LOCCI Vis mer

Myndighetene tror en rekke av brannene på kontinentet er påsatt. Noen er imidlertid forårsaket av lynnedslag, og en ble påsatt under en skyteøvelse med sporlys ved Marseille i Frankrike. Lokalpolitiker Michel Sappin anklager forsvaret for å være «imbesiller», melder BBC.

1400 kvadratkilometer brenner årlig ned i de rundt 20 000 årlige brannene i Spania, melder Reuters.

DYRENE LIDER: En hund går i det utbrente landskapet i Teruel, Spania. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Pedro ARMESTRE
DYRENE LIDER: En hund går i det utbrente landskapet i Teruel, Spania. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Pedro ARMESTRE Vis mer