Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det ser ut som en slagmark noen steder. Vinden har feid med seg det meste

Agder Energi jobber hardt med å rydde opp etter stormen.

OVERBLIKK: Agder Energi har brukt helikopter for å få et overblikk over skadeomfanget. Foto: Kjell Inge Søreide
OVERBLIKK: Agder Energi har brukt helikopter for å få et overblikk over skadeomfanget. Foto: Kjell Inge Søreide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gårsdagen og natta har vært slitsomme for strømselskapene i Agder og Hordaland. Strømselskapet Agder Energi hadde på det meste 26 000 kunder uten strøm.

- Vi hadde en fæl dag i går. I dag går det bedre, men vi har fortsatt flere dager med opprydningsarbeid foran oss, sier Christian Altmann, komminikasjonsdirektør i Agder Energi.

- Nå er fortsatt 2700 kunder uten strøm. De kan forvente å få den tilbake i løpet av dagen.

Han forteller at de har mye folk ute i skogene for å lete etter feil. En rekke trær har falt over strømledinger rundt om i Agder-fylkene.

- Noen steder ser det ut som en slagmark. Vinden har feid med seg det meste, sier han.

Kan få erstatning Også strømselskapet BKK i Hordaland har hatt problemer med uværet og flere tusen kunder uten strøm.

- Vi har hatt en stormfull natt, og vi har fremdeles noen strømløse. Vi er ute og reparerer og kobler på strømmen igjen. Det har vært mange trær som har falt over ledninger, sier Anne Mette Tuvin, kommunikasjonsrådgiver i BKK.

Hun opplyser at strømkunder som har vært uten strøm i over 12 timer har krav på erstatning, og ber de som er rammet gå inn på nettsidene og sende inn et skjema til selskapet. Rundt 100 av kundene deres står fortsatt uten strøm.

Trafikkaos i Bergen En rekke fly ble innstilt på grunn av været i morgentimene i dag. Sjekk listen over flyforsinkelser og innstillinger på Avinors nettsider.

I Bergen er det store trafikale problemer: flere bussen har kjørt i grøfta, bybanen har krasjet med en brøytebil og er forsinket, og flyplassen er stengt.

På Bergen lufthavn Flesland har et fly fra Widerøe blitt tatt av vinden og sklidd inn i en lysmast. Lufthavnsjef Aslak Sverdrup sier til Dagbladet at det kom mye snø i natt og i morgentimene i dag.

- I en kombinasjon av sterk vind og mye snø har vi fått store utfordringer med et glatt underlag. Vi har fått mindre skader på masten og skader på tuppen av den ene flyvingen. Ingen personer er skadet. I tillegg har vi hatt flere fly som først ble klarert for å gå, men som måtte stanses. I disse flyene er det en del passasjerer som har måttet bli sittende i flytene. Noen har sittet litt over to timer, sier Aslak Sverdrup.

Mannskaper fra Nettpartner og Agder Linjerydding og vurderer skadene som uværet har gjort. Her har et stort tre langt seg over høgspentlinja i Vegaårshei kommune.
Fra venstre: Sander Kjempekjenna, Jakob Einar Olimstad og Tormod Hagelia.

Foto: Kjell Inge Søreide
Mannskaper fra Nettpartner og Agder Linjerydding og vurderer skadene som uværet har gjort. Her har et stort tre langt seg over høgspentlinja i Vegaårshei kommune. Fra venstre: Sander Kjempekjenna, Jakob Einar Olimstad og Tormod Hagelia. Foto: Kjell Inge Søreide Vis mer