KODET BESKJED: I forrige uke, på en Windows Build-konferanse, kunne man se at representanter for selskapet hadde på seg en blå t-skjorte med Windows-logoen i stort trykk over brystet, men om man ser nærmere etter dreier det seg om binær kode. Foto: Microsoft
KODET BESKJED: I forrige uke, på en Windows Build-konferanse, kunne man se at representanter for selskapet hadde på seg en blå t-skjorte med Windows-logoen i stort trykk over brystet, men om man ser nærmere etter dreier det seg om binær kode. Foto: MicrosoftVis mer

Det ser ut som en vanlig Microsoft­-logo, men t-skjorta hans skjuler en kodet avsløring

«Windows 7 8 9».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Microsoft annonserte at Windows 10 vil bli det neste store operativsystemet fra softwaregiganten, var det ikke så rent få som lurte på hva som skjedde med Windows 9.

I forrige uke, på en Windows Build-konferanse, kunne man se at representanter for selskapet hadde på seg en blå t-skjorte med Windows-logoen i stort trykk over brystet, men om man ser nærmere etter dreier det seg om binær kode.

Binær kode, som består av «0» og «1» er grunnfundamentet for programmering, og ikke uventet var det i alle fall én person som ikke klarte å la mysteriet ligge.

Fire «grunner» Utvikleren Kévin Gosse tok et bilde av skjermen mens Joe Belfiore snakket, og ifølge Business Insider har han nå knekt koden som er delt inn i fire segmenter - akkurat som logoen.

• Det er 10 typer mennesker i verden. (Dette er en gammel programmerervits som refererer til at «10» er binærtallet for «2»)

• Windows 10, «because 7 8 9» («Because seven ate nine»)

• Gratulerer med at du er en av de første.

• Windows insiders hjelper oss med å utvikle framtiden. Snakk med oss @ Windows.

Ny platform Windows 10, som har fått kodenavnet «Threshold» etter en planet i spilluniverset Halo, er ventet å komme på markedet i løpet av sommeren 2015.

Hovedformålet med det nye operativsystemet er å skape en bedre felles platform for alle Microsoftproduktene. Både datamaskiner, mobiltelefoner, nettbrett og Xbox One.