Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det ser ut som et helt vanlig øyeblikk mellom en gutt og hans hund. Så ser man moren, oppløst i tårer

- Jeg har aldri opplevd et øyeblikk som dette.

STERKT MØTE: Kai (5) er sensitiv til kroppslig kontakt, og sliter med å få venner. Men hunden Kai vil forhåpentligvis være en bestevennen i mange år fremover. Video: 4 Paws For Ability Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et rørende bilde av en mor som ikke klarer å holde følelsene inne blir spredt med vinden på Facebook.

Tilsynelatende er det ikke noe spesielt med bildet, men det er helt til du kjenner historien bak.

Shanna Niehaus ser på sin fem år gamle sønn Kai ligge med hodet på en sovende hund med en ipad i hånda. Og det er en helt spesiell grunn til at Shanna ikke klarer å holde tårene tilbake.

«Ser du dette øyeblikket? Jeg har aldri opplevd et øyeblikk som dette. I går var første gang min fem år gamle autistiske sønn møtte sin nye servicehund, Tornado. Vi er amerikanere som bor i Japan og har ventet i nesten to år på å møte Tornado», skriver hun i et innlegg på Facebook-siden Love What Matters.

Sensitiv

Shanna forteller at sønnen Kai er veldig sensitiv til kroppslig kontakt, og at han blant annet sliter med å få venner på lekeplassen.

«Dette bildet fanger ansiktsuttrykket til en mor som ser sønnen sin, som hun ikke kan klemme, vaske, kle på, kose med eller ta på fritt, ligge på sin nye servicehund av egen fri vilje. Dette er ansiktet til en mor som har sett sin sønn oppleve at mange sosiale møter på lekeplassen har slått feil i et forsøk på å få seg en ny venn. Hvilken som helst venn. Hvilken som helst kontakt.»

«Hun har sittet med sin sønn i mange måneder mens han har grått på natta fordi han ikke har fast kontakt med noen utenfor familien, uansett hvor hardt han prøver eller uansett hvor hardt han jobber med autismeterapien. Nå sitter hun stille bak sin sønn for å overvære øyeblikket, uten å si et eneste ord», skriver hun videre om seg selv i tredjeperson.

Det er 4 Paws For Ability som har gitt familien Tornado. De har også lagt ut en video med det første møtet mellom dem - som tyder på at både hund og gutt er fornøyd med sitt nye bekjentskap.

Servicehundene er spesialtrente og nøye utvalgt etter adferd og temperament. Mange mennesker med psykiske lidelser får et nytt og bedre liv med en slik hund.

Nå har familien Niehaus endelig funnet glede i hunden Tornado, som sannsynligvis blir femåringens beste venn i mange år framover. Dermed er alle de vonde tårene byttet ut med gledestårer.

«Som mor har jeg sett en haug av utfordringer og smertefulle øyeblikk som min sønn har gått igjennom, og har tatt til tårene like ofte. I går gråt jeg av en annen grunn. Det er en ubeskrivelig følelse», skriver Shannon Niehaus.

Veldig populært

Etter at bildet med teksten ble lagt ut, har det blitt delt av mer enn 220 000 personer og nesten 700 000 har «likt» bildet.

Mange har også lagt ved bilder av sine hunder, noen av dem kan du se under her:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!