Det siste bildet: - Utrolig trist

Få timer etter bildet ble tatt, styrtet flyet med to nordmenn om bord i Rotterdam. - En tragisk ulykke, sier en mann i pilotmiljøet i Bergen.

SAVNET: To personer er fremdeles savnet etter at et fly som tok av fra Bergen styrtet i havneområdene i den nederlandske byen Rotterdam søndag. Én detalj gjør letearbeidet vanskelig. Video: Håvard Tanche-Larsen Knutsen og Kaja Storrøsten / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM/OSLO (Dagbladet): Det blåser i det lille tettstedet Hoek van Holland da Dagbladet ankommer tirsdag kveld. Byen som ligger rett utenfor Rotterdam er stille, mens redningsmannskapet har avsluttet søket etter de to savnede nordmennene for dagen.

To nordmenn er fremdeles savnet etter at et fly som tok av fra Bergen styrtet i havneområdene i den nederlandske byen Rotterdam søndag. Tirsdag ble det kjent at den ene av de savnede er en skoleelev fra Bergen.

Vest politidistrikt opplyser i ei pressemelding at det er to norske personer, en voksen og en ungdomsskoleelev, som er savnet. Det antas at de to som var om bord i flyet, er omkommet.

Årsaken til styrten er ikke kjent. Både brannvesen og politi skal ha gjort omfattende søk etter de savnede. Ifølge kringkasteren NOS skal det ha blitt funnet klær og redningsvester.

Flere lokale Dagbladet snakker med er overrasket over at det ikke er noen som har vært vitne til flystyrten.

- Det er mange som går ved promenaden ved kanalen, sier Romany Everding, som jobber på en bar i hovedgata i byen, til Dagbladet.

Tenker på familien

Flyet er registrert i Spania, men har norsk eier. Dagbladet har fått tilgang til et bilde som ble tatt av flyet som har styrtet. Ifølge fotografen ble det tatt bare to timer før det forlot Bergen.

En mann fra flymiljøet i Bergen ønsker ikke å stå fram med navn, men sier til Dagbladet at han har snakket med piloten som fløy flyet flere ganger. Han er preget av det som har skjedd.

- Jeg synes det er utrolig trist og en tragisk ulykke. Mine tanker går til familie og venner. Årsak til ulykken ønsker jeg ikke å spekulere i, og har full tillit til Havarikommisjon og myndigheter, sier piloten.

DET SISTE BILDET: Flyet forlot Bergen søndag, men kom aldri fram til målet. Foto: Martin Alexander Skaatun
DET SISTE BILDET: Flyet forlot Bergen søndag, men kom aldri fram til målet. Foto: Martin Alexander Skaatun Vis mer

Søk på 24 meters dyp

Sikkerhetsregionen Rotterdam-Rijnmond opplyste tirsdag at nødetatene rykket ut søndag kveld etter melding om en mulig flyulykke. Havnevesenet har gjort funn av vrakgods i vannet.

- Profesjonelle dykkere har vært nede på 24 meter. Men sterk strøm i vannet gjør det vanskelig, skriver sikkerhetsregionen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer