Det siste bildet

GÖTEBORG (Dagbladet): Bare en time før festen fikk bestefar Yousef Mojtahed et bilde av barnebarnet Gilda (15), som hun samme kveld fikk tatt i en fotoautomat sammen med venninnen Johanna. Etter to døgn med fortvilelse og håp fikk bestefaren i går dødsbudskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag hadde Yousef Mojtahed fortsatt håp om å få se sin kjære sønnedatter i live. Selv om de på Sahlgrenska Universitetssjukhuset sa til familien at det var nytteløst å komme til sykehuset for å lete etter Gilda, og at hun nok lå på likhuset, nektet Yousef Mojtahed å gi opp.

Sammen med bestevenninnen Johanna (15) hadde Gilda gledet seg til Halloween-festen på Hisingen. Selskapet var et av høstens høydepunkter for de to bestevenninnene.

Måtte vente

Mens andre pårørende fikk gledesbudskap og fant sine kjære på sykehusene i Göteborg fredag, fikk aldri familiene til Gilda og Johanna beskjed.
- Vi var hos politiet, vi kjørte til Sahlgrenska, fram og tilbake flere ganger. Men ingen kunne gi oss beskjed.

Til avisa GT/Expressen forteller Gildas foreldre, Marlene og Hussein Mojtahed, om fortvilelse og sorg.

- Vi er fortvilte, hvor finnes vår datter? Det eneste vi vet er at en gutt som kjente Gilda og Johanna har fortalt at han så dem på festen.
Gutten ringte hjem til Gildas foreldre like etter midnatt natt til fredag, og fortalte om brannen. Han visste ikke da hva som hadde skjedd med de to bestevenninnene.

Dødsbudskapet

Fredag kveld fikk bestefar Yousef Mojtahed og resten av familien beskjed om at det ikke var noe behov for at de kom til sykehuset, at de isteden burde vente hjemme, og at de skulle bli oppringt dersom det var noe nytt.

Lørdag formiddag kom telefonen til familien Mojtahed, de ble bedt om å komme til sykehuset.

Der fikk de budskapet de fryktet. Bestevenninnene Johanna og Gilda døde i katastrofebrannen. De to unge, livsglade 15-åringene var to av seksti tenåringer som mistet livet i tragedien i festlokalet til Makedoniska föreningen i Göteborg.

Selv om familien Mojtahed fikk beskjed om at Gilda var død, var hun i går kveld ikke på lista de 39 navnene som politiet i går kveld offentliggjorde på døde som var identifisert.
Lørdag kveld reiste flere fra familien ut til Heculesgatan på Hisingen og tente et lys for Gilda og de andre døde.

Ved siden av lyset la de en kopi av det siste bildet Gilda og Johanna tok i fotoautomaten, bare noen timer før de gikk på Halloween-festen.