Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det siste hun gjorde i livet, var å redde datteren. Nå hylles småbarnsmora

Tragisk historie fra Storbritannia.

 OFRET LIVET FOR DATTEREN:  Lauren Heath døde onsdag denne uka i en tragisk trafikkulykke. Det siste hun gjorde før hun ble påkjørt av en lastebil, var å redde datteren sin. Nå hylles heltedåden verden over. Foto: Privat
OFRET LIVET FOR DATTEREN: Lauren Heath døde onsdag denne uka i en tragisk trafikkulykke. Det siste hun gjorde før hun ble påkjørt av en lastebil, var å redde datteren sin. Nå hylles heltedåden verden over. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det siste Lauren Heath gjorde i livet, var å redde datteren sin fra døden. Heltedåden til den unge småbarnsmora fra Reading i Storbritannia, blir nå hyllet på de britiske øyene og på sosiale medier verden over.

Historien har gått verden rundt, og har blant annet inspirert til en innsamlingsaksjon, skriver britiske The Telegraph.

Og tragedien var et faktum onsdag denne uka, da Heath var ute og gikk tur med datteren.

Påkjørt av lastebil Ifølge den britiske avisa ble Heath påkjørt av en lastebil da hun skal ha forsøkt å krysse veien med datteren i barnevogn. Mora ble kort tid senere erklært død på stedet. Hennes datter, som fyller ett år på mandag, kom fra ulykken med små skader, og ble funnet under lastebilen.

Takket være mora.

Heath klarte nemlig å få datteren sin løs fra barnevogna, og ut av veien for lastebilen som etter hvert kjørte henne ned, kort avstand fra deres hjem.

- Vi ønsker å si takk til alle. Vår datter var ei fantastisk jente og den best mulige mora til datteren sin. Hun var alt for henne og vi er stolte av at hun reddet livet til jenta si i hennes siste tid av livet, heter det i en uttalelse fra familien som er gjengitt i The Telegraph.

Ifølge vitner på stedet skal ikke lastebilen ha kjørt i «normal fart» før kollisjonen.

- Jeg skjelver fremdeles som et løv. Det gikk så fort. Det siste jeg så var babyen som ble tatt ut av vogna, sier et mannlig vitne, ifølge The Telegraph.

Har samlet inn over 175 000 kroner Innsamlingsaksjonen som ble startet i kjølvannet av den tragiske ulykken, hadde egentlig som mål å samle inn om lag 500 pund, drøyt 5800 norske kroner. Etter én time, var det beløpet nådd.

Nå, bare én dag etter at innsamlingsaksjonen ble startet, teller beløpet over 15 000 britiske pund, drøyt 175 500 norske kroner.

Innsamlingsaksjonen ble startet av en nettvenn av Lauren Heath, ifølge innsamlingssiden. De traff hverandre gjennom en barselgruppe på nettet, og ble gode samtalepartnere.

De innsamlede midlene går til Heaths begravelse og til et framtidig fond som skal gå til Heaths datter.

Hele Norges coronakart