- Det siste jeg hørte, var et kjempeplask

Den tidligere politimannen (42) bryter sammen mens han forklarer seg om Linn Madelen Bråthens død.

- HOPPET OVER REKKVERKET: Fra rekonstruksjonen i fjor. Politimannen (t.h.) sier Bråthen benyttet anledningen til å hoppe over rekkeverket etter at han snublet. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
- HOPPET OVER REKKVERKET: Fra rekonstruksjonen i fjor. Politimannen (t.h.) sier Bråthen benyttet anledningen til å hoppe over rekkeverket etter at han snublet. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Den 42-årige tidligere politimannen som er tiltalt for å ha etterlatt avdøde Linn Madelen Bråthen (33) i en hjelpeløs tilstand, og forklart seg falskt om begivenhetene natt til 3. august i fjor, sitter nå i vitneboksen i Nedre Telemark tingrett. Han gir sin versjon av hendelsesforløpet, og greier ut om forholdet han hadde til den avdøde venninna.

Politimannen er kledd i kortermet svart og hvit rutete skjorte i vitneboksen. Han forklarer seg uanstrengt med stødig stemme - men brister idet han beskriver møtet med Bråthens samboer etter at Stathelle-kvinnen var funnet død i sjøen ved Breviksbrua.

- Jeg knakk sammen da jeg traff ham, sier han, og må ta en pause i forklaringen.

- Snublet Før dette har han forklart seg detaljert om hendelsesforløpet fram til han og den 33-årige venninna endte på brua, etter en fest hos hennes bror på Stathelle. Han beskriver det som skjedde på den 45 meter høye Breiviksbrua, men hevder at det ikke var fysisk kontakt mellom ham og kvinnen.

Den tiltalte telemarkingen forteller at stemningen mellom dem var god, men at han snublet, og at Bråthen benyttet anledningen til å klatre over rekkverket på den 45 meter høye Breviksbrua.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer