Det siste neshornet i Mosambik skal være skutt

Dyret skal nå være utryddet i landet.

UTRYDDET: Neshornene i Mosambik kan nå være utryddet. «En katastrofe», sier ekspert dr. Christian Nellemann (bildet er av et annet neshorn). Foto: AFP PHOTO/ Biju BORO
UTRYDDET: Neshornene i Mosambik kan nå være utryddet. «En katastrofe», sier ekspert dr. Christian Nellemann (bildet er av et annet neshorn). Foto: AFP PHOTO/ Biju BORO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neshorn blir drept av mennesker for hornene, som igjen blir solgt på det svarte markedet. I noen kulturer blir disse hornene brukt som pynt, eller for tradisjonelle medisinske grunner.

Nå kan det se ut som at det siste neshornet i Mosambik er drept. En ledende forsker på neshorn har fortalt nyhetsbyrået AP at det siste neshornet i det sørafrikanske landet er skutt. Mest sannsynlig skjedde det i Great Limpopo Transfrontier Park, det eneste stedet i landet der det levde neshorn.

- WWF kan ikke bekrefte dette. Men vi kan si at situasjonen har vært dramatisk lenge. Det har knapt vært neshorn i Mosambik siden 2012, sier generalsekretær i WWF-Norge (Verdens Naturfond), Nina Jensen, til Dagbladet.

Utryddet i 2010 Ifølge Jensen blir utryddelsestruede dyr jaktet av omfattende organiserte kriminelle nettverk.

Spesielt i Asia er dyrene ekstremt ettertraktet, der den store synderen er Vietnam som har utryddet sitt eget neshorn. Det gjorde de i 2010.

Kiloprisen på gata i Vietnam, og i mindre grad Kina, er høyere enn for kokain og gull. Også norske turister bidrar til den ulovlige jakta, skrev Dagbladet i februar. I 2012 ble 668 Sør-Afrikanske neshorn drept. Så langt har 150 blitt drept i 2013, ifølge WWF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer