Over 70 år uten land:

- Det siste verden trenger, er at våre skoler stenger

Mens israelerne går til valg om egen framtid, er 5,4 millioner palestinske flyktninger i ferd med å miste håpet.

UTEN LAND: I fjor bestemte Donald Trump at USA ikke lenger vil støtte FN-organisasjonen UNRWA, som 5,4 millioner palestinske flyktninger er avhengig av for skolegang, helsetjenester og mye annet. Denne uka feiret barna i Gaza barnas dag. Foto: Zuma press / Scanpix
UTEN LAND: I fjor bestemte Donald Trump at USA ikke lenger vil støtte FN-organisasjonen UNRWA, som 5,4 millioner palestinske flyktninger er avhengig av for skolegang, helsetjenester og mye annet. Denne uka feiret barna i Gaza barnas dag. Foto: Zuma press / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De er like mange som hele hele Norges befolkning: Forskjellen er at de rundt 5,4 millioner palestinske flyktningen ikke har et eget land. Flertallet av flyktningene opplever at livene deres forverres fra år til år - samtidig som håpet om en framtidig fredelig løsning der til slutt får et eget land, er i ferd med at å forsvinne.

- Vi trenger ikke mer uro og bekymringer i Midtøsten. Det siste verden trenger, er at våre skoler stenger eller at vi må kutte i livsnødvendig hjelp, sier Pierre Krähenbühl, direktør for UNRWA, organisasjonen som ble laget for å hjelpe de palestinske flyktningene midlertidig, inntil de fikk et land.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer