Raset i Gjerdrum

- Det siste vi hadde trengt

Jan-Tore Bariås og de andre evakuerte beboerne på Olavsgaard Hotel ble hurtigtestet for covid-19 tirsdag.

TESTET NEGATIVT: Jan-Tore Bariås (60) prøver sakte, men sikkert å gjøre seg klar til hverdagen etter det forferdelige raset i Gjerdrum. Under raset kjørte han utfor raskanten i Gjerdrum, karret seg ut av bilen, som ble liggende på taket. Så hjalp han en eldre herremann i rasmassen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TESTET NEGATIVT: Jan-Tore Bariås (60) prøver sakte, men sikkert å gjøre seg klar til hverdagen etter det forferdelige raset i Gjerdrum. Under raset kjørte han utfor raskanten i Gjerdrum, karret seg ut av bilen, som ble liggende på taket. Så hjalp han en eldre herremann i rasmassen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Som ikke beboerne i Gjerdrum har opplevd nok: Tirsdag kveld kom meldingen om at en beboer på Olavsgaard Hotel har fått påvist covid-19.

- Det er satt i gang et stort apparat med å foreta hurtigtesting av alle som bor her, så det er stor aktivitet her nå, forteller Jan-Tore Bariås, som bor på hotellet sammen med fruen.

Negativt svar

De som bor på Olavsgaard-hotellet nå, er blant de evakuerte etter skredet på Ask i Gjerdrum.

- Vi ble alle kalt ut for testing i tur og orden. For vår del er testen tatt og vi har fått svar tilbake. Jeg kan jo bare svare fra vårt rom, men for fruen og min del, så er vi negative, sier Bariås og fortsetter:

- Noen flere positive tester nå, er det siste vi har trengt. Vi begynner å ha fått nok nå, sier mannen.

Han var ute og kjørte da raset gikk, og raste utfor avgrunnen og sju-åtte meter ned, i et gedigent hull med leire.

- Det var helt surrealistisk. Dette er noe du ser i dårlige filmer fra gamle dager, fortalte han til Dagbladet, før han hjalp en eldre mann i rasmassene.

- Nyforelskede 17-åringer

Siden 30. desember har Bariås bodd på Olavsgaard Hotel. Nå prøver han og flere andre «gradvis prøver å vende tilbake mot en normal hverdag».

- Vi får bare vente å høre hva fagpersonell og andre sier om hva som skjer. Men når jeg ser på tv-bildene av rasområdet, ser vi jo at vi som bor der nok ikke skal flytte inn på en stund, sier Bariås.

Han har ikke vært tilbake på rasområdet, men anslår at huset til han og fruen er rundt 250 meter unna raset.

- Litt nærmere enn det vi setter pris på, ja, sier Bariås.

Han er en person som holder motet oppe.

- Jeg og fruen starter som to nyforelsket 17- åringer. Vi har ikke noe … Ikke saks, eller kaffekopper eller noe annet. Vi får bare gjøre det beste ut av det og bygge oss opp igjen, sier han.

- Beklagelig

Ordfører i Lillestrøm, Jørgen Vik, sier ifølge NTB at «det er svært beklagelig at dette skjer nå».

- Det er jo en ekstra belastning på dem som allerede har mistet hjemmene sine i kvikkleirskredet, sier han til Romerikes Blad.

Olavsgaard har blitt brukt som evakueringssenter etter skredkatastrofen i Gjerdrum forrige onsdag. Tusen personer er evakuert, og flere av dem bor altså på hotellet.

Sju personer omkom i leirskredet og tre er savnet.

KJØRTE UT: På vei til jobb kjørte Jan Tore Bariås rett ut i raset i Gjerdrum og bilen havnet på taket. Video: Frank Karlsen/Martine Johansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer