Biden og Fauci om Texas-gjenåpningen:

- Det siste vi trenger

Etter at Texas-guvernøren kunngjorde at han åpner delstaten «100 prosent», fortsetter kritikken å hagle. - Det siste vi trenger er neandertalsk tangegang, sier Biden, mens Fauci peker på et «farlig tegn».

IKKE FORNØYDE: Texas-guvernør Greg Abbotts avgjørelse om å gjenåpne delstaten, trosser advarsler fra Det hvite hus. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
IKKE FORNØYDE: Texas-guvernør Greg Abbotts avgjørelse om å gjenåpne delstaten, trosser advarsler fra Det hvite hus. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Texas-guvernør Greg Abbott kunngjorde tirsdag kveld norsk tid at han gjenåpner delstaten «100 prosent» 10. mars.

«ALT», skrev han på Twitter.

Texas blir dermed den største delstaten i USA til å oppheve tiltakene mot coronaviruset og fjerne munnbindpåbudet. Gjenåpningen vil gjøre det mulig for innbyggere å gå tilbake til sine normale arbeidshverdager.

Biden: - Siste vi trenger

Abbott viste til at delstaten per mandag hadde vaksinert 6,57 prosent av befolkningen, ifølge tall fra Johns Hopkins University. Men som Dagbladet skrev onsdag, trosser gjenåpningen en rekke advarsler.

- Vi forstår presset guvernører er under, og vi setter pris på samarbeidet vårrt med Abbott, men vi mener det er feil å oppheve tiltakene nå. Munnbind redder mange liv, sa seniorrådgiver i Det hvite hus’ covid-19 responsteam, Andy Slavitt, til CNN.

- Jeg håper virkelig virksomhetene, samfunnet og befolkningen i Texas tenker gjennom dette en gang til, særlig guvernøren, fortsatte han.

Nå rykker presidenten selv ut og uttrykker sterk misnøye.

- Jeg mener det er en stor tabbe. Det siste vi trenger er neandertalsk tankegang, sier Joe Biden, ifølge New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer