- Det skal ikke være en campingplass midt i byen

Nå kommer helsepersonell til Sofienberg kirke for å vurdere de sanitære forholdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har i formiddag vært et møte for å prøve å finne en løsning på situasjonen etter at rundt 150 rumenere satt opp leir utenfor Sofienberg kirke i Oslo.

På dette møtet deltok bydelsadministrasjonen, Kirkens Bymisjon, kirkeledelsen, representanter fra folk er folk og romfolket.

- Det er en enighet mellom kirken og romfolket at de har slått opp camp utenfor kirken som et ledd i en politisk protest. Vi hadde en grei og ryddig samtale, men kom ikke frem til noe mer konkret enn at dette skal kun være midlertidig, sier kirkeverge Robert Wright til Dagbladet.

Vurderer forholdene Rundt klokken 11.30 i dag kom det helsepersonell til stedet for å vurdere de sanitære forholdene.

- Forholdene de lever under vil hele tiden bli vurdert. Vi kommer til å forholde oss til hva kommunen anbefaler på bakrunn av deres kompetanse, sier Wright.

- Vi har gitt uttrykk for at det er greit at de oppholder seg her en periode, men de skal dra etter en viss stund, fortsetter kirkevergen.

Ingen campingplass Bydelsdirektør Heidi Larsen er kritisk til romfolkets aksjon.

- Det skal ikke være en campingplass midt i byen, sier Larsen til Dagbladet.

Selv om helsepersonell har mulighet til å pålegge romfolket å flytte, håper ikke Larsen at det går så langt.

- Vi håper de flytter før det blir absolutt nødvendig, sier hun.

LEIR: De siste dagene har en gruppe romfolk satt opp leir rundt Sofienberg kirke, uten tillatelse og uten gode sanitærforhold..

Foto: Håkon Eikesdal
LEIR: De siste dagene har en gruppe romfolk satt opp leir rundt Sofienberg kirke, uten tillatelse og uten gode sanitærforhold.. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer