- Det skal være godt å bli gammel i Norge

Sykepleierne Lona og Trude inviterer de eldre til å bo i herskapshus med badebasseng og alltid tilgjengelig helsepersonell.

GRÜNDERE: Lona Gamst og Trude Jensen har lang erfaring fra både privat og offentlig eldreomsorg. Nå ønsker de å vise politikerne hvordan et fullgodt eldreomsorg burde organiseres. Foto: SIGURD FANDANGO
GRÜNDERE: Lona Gamst og Trude Jensen har lang erfaring fra både privat og offentlig eldreomsorg. Nå ønsker de å vise politikerne hvordan et fullgodt eldreomsorg burde organiseres. Foto: SIGURD FANDANGO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RINGERIKE (Dagbladet): Herskapelige villa med fantastisk utsikt, store utearealer med badebasseng og 24 timers assistanse fra faglærte sykepleiere.

Dette er visjonen til sykepleierne Lona Gamst og Trude Jensen, som nå starter «Villa Livsglede», et privat bo- og omsorgstilbud for eldre.

- Vi vil utfordre politikere og vise hva eldreomsorg kan og bør være. Sykehjem i dag er eldreoppbevaring. Mange eldre føler at de blir en byrde for samfunnet og de nærmeste når de blir gamle og helsa svikter, men det skal være godt å bli gammel i Norge, sier de to kvinnene.

Snart innflytningsklartBegge har lang erfaring fra helse-Norge og er i dag avdelingssykepleiere på sykehjem.

Sammen står de bak det alternative omsorgstilbudet, som på nåværende tidspunkt inkluderer to gigantvillaer like utenfor Oslo.

Dagbladet får omvisning i én av disse husene, en 650 kvadratmeters villa på toppen av Søndre Ringåsen i Buskerud, som i løpet av de neste månedene skal omgjøres til 8-9 boenheter.

- Se på den utsikten, her får man sjelefred, sier Gamst mens hun viser fram de store og luftige rommene hun håper vil være i bruk allerede rundt juletider. - Vi henvender oss til en eldregruppe som i dag faller mellom to stoler. Det er de som vil ha stor grad av frihet og medbestemmelse, samtidig som de ønsker å få dekket behovet for trygghet, nødvendig helsehjelp, personlig assistanse og sosialt samvær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.