- Det skaper ikke tiltro til asylpolitikken

Eskil Pedersen og tre av fire fylkeslag stemmer imot Stoltenberg.

ANNERLEDES MED BARN:  AUFs leder Eskil Pedersen mener moderpartiet ikke har funnet den rette ballansen mellom streng og rettferdig asylpolitikk når det gjleder barn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANNERLEDES MED BARN: AUFs leder Eskil Pedersen mener moderpartiet ikke har funnet den rette ballansen mellom streng og rettferdig asylpolitikk når det gjleder barn. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jens Stoltenbergs eget lokallag Oslo fikk følge av fylkesårsmøtene i Hordaland og Møre og Romsdal, som alle stemte mot regjeringens asylpolitikk i helgen.

Kun fylkesårsmøtet i Aust-Agder Arbeiderparti støttet regjeringens linje i asylsaken.

I Oslo Ap fikk et forslag fra AUF et solid flertall for et forslag om å la alle aktuelle saker stå i bero til den varslede stortingsmeldingen om barn på flukt er kommet.

Hordaland Arbeiderparti gikk enda lenger i retning av en oppmyking av asylpolitikken i sitt vedtak søndag ettermiddag.

AUF-leder Eskil Pedersen sier til NTB at det er mange lokalpolitikere som ser eksempler på godt integrerte familier med barn i barnehage eller skole som sendes ut.

- Og det skaper ikke tiltro til asylpolitikken. For øvrig er det fortsatt bred tilslutning i Ap om en «streng, men rettferdig» asylpolitikk. Poenget vårt er at når det gjelder barn, så har vi ikke funnet den rette balansen mellom streng og rettferdig. Her må det mer fornuft inn, sier Pedersen.

(NTB)