LANDSMØTET: Her er partileder Siv Jensen på talerstolen under landsmøte for Frp i 2009.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
LANDSMØTET: Her er partileder Siv Jensen på talerstolen under landsmøte for Frp i 2009. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

- Det skjedde ingenting på landsmøtet

Stortingsrepresentanten sier at han ikke kjenner seg igjen i anmeldelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går leverte Beate Helland (Frp) inn en anmeldelse der hun beskrev tre hendelser der en stortingspolitiker fra Frp utsatte henne for overgrep og seksuell trakassering.

I anmeldelsen, som Dagbladet har fått tilgang til, viser Helland til tre episoder som skjedde i 2008 og 2009. To hendelser skjedde på Farsund fjordhotell, den tredje under Frp's landsmøte i mai 2009.

I den første hendelsen hevder Helland at stortingspolitikeren har hatt sex med henne da hun var i en tilstand der hun ikke kunne motsette seg dette.

- Renspikket løgn Hendelse to skjedde på et valgkampkurs, der stortingspolitikeren på en sosial sammenkomst skal ha antastet Helland, lagt seg over henne og fortalt at han ville ha sex med henne foran minst åtte andre.

Den tredje hendelsen, som er omtalt i anmeldelsen, var under landsmøtet i 2009. Under en middag, skal stortingspolitikeren ha befølt Helland. Dette skjedde etter at han hadde lovet å holde seg unna henne.

- Det skjedde ingenting på landsmøte i 2009. Påstanden går på at jeg skal ha trakassert henne under middagen. Da satt vi ti mennesker rundt bordet. Hvis det var trakassering, kunne hun ha hylt eller skreket. Det gjorde hun ikke. Den påstanden er renspikket løgn, sier stortingsrepresentanten til Farsunds Avis.

- Noen episoder Han forteller videre at det var noen episoder i forbindelse med episode en og to, men han kjenner seg ikke igjen i det Helland har beskrevet i anmeldelsen.

Til avisa kommenterer han også det at han tilbød Helland penger i forhandlingene mellom dem, noe hun avslo.

- Erstatningen var noe som ble tatt opp av advokaten hennes. Ikke for å dekke over noe av det som var skjedd, men for å gi henne oppreisning hvis det er slik at hun har hatt så mye plager i ettertid av de to episodene. Dessuten var det for å få lagt saken død. Det sier seg selv at jeg ikke ønsket verken anmeldelse eller at saken kom ut i pressen, sier han til Farsunds Avis.

ANMELDTE: Bystyrerepresentant i Kristiansand, Beate Helland (Frp), anmeldte mandag en partikollega for seksuelle overgrep. Foto: JARLE MARTINSEN/FÆDRELANDSVENNEN
ANMELDTE: Bystyrerepresentant i Kristiansand, Beate Helland (Frp), anmeldte mandag en partikollega for seksuelle overgrep. Foto: JARLE MARTINSEN/FÆDRELANDSVENNEN Vis mer