OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Kriminalteknikere jobbet i dag i flere timer med å sikre spor i og utenfor en leilighet rundt 250 meter fra funnstedet. 
Foto: Øistein Norum Monsen
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Kriminalteknikere jobbet i dag i flere timer med å sikre spor i og utenfor en leilighet rundt 250 meter fra funnstedet. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

- Det skjedde noe tragisk som aldri skulle ha skjedd

Brødre siktet for forsettlig drap på Holmlia i Oslo - én har tilstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To brødre i begynnelsen av 20-åra er siktet for forsettlig drap etter at en ung mann ble funnet død i terrenget ved en gangsti på Holmlia i Oslo i dag tidlig.

Det var en av de siktede selv som varslet politiet, og nå har også en av mennene tilstått i avhør å ha drept mannen.

- Min klient erkjenner straffskyld. Han sier at det tragiske som skjedde aldri skulle ha skjedd, sier advokat Solveig Høgtun ved advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

Hun sier klienten, en 23-åring, har sittet fire timer i avhør i dag. Høgtun ønsker ikke å kommentere om mannen har forklart seg om et motiv.

Også 23-åringens lillebror har knyttet seg til handlingene i avhør, men har foreløpig ikke erkjent straffskyld formelt.

- Han har forklart seg om de faktiske forhold. Foreløpig har ikke politiet bedt ham om å ta stilling til skyldspørsmålet, skriver mannens forsvarer, advokat Bendik T. Eckbo, i en sms til Dagbladet.

Funnet i snøen Det var like over klokka 06 i dag at store politistyrker rykket ut til Holmlia etter at den dramatiske meldingen ble ringt inn.

Basert på informasjonen fra siktede ble den døde mannen funnet i snøen i ei grøft mindre enn to meter fra en sykkel- og gangvei som går fra boligområdet til Rosenholm stasjon. Gangveien har gatebelysning og funnstedet er i utgangspunktet synlig for forbipasserende. Det er ikke kjent når drapet skjedde, men en beboer i området opplyser til Dagbladet at han luftet hunden forbi stedet seint onsdag kveld uten å legge merke til noe uvanlig.

En rekke beboere i området har fortalt Dagbladet at de hørte kraftige smell nærmere midnatt, men det er høyst uklart om dette kan settes i sammenheng med drapet.

Sikret spor i leilighet En leilighet i Høgåsveien, rundt 250 meter fra funnstedet, er regnet som et mulig åsted. I trappa ved inngangspartiet har politiet blant annet sikret det som trolig er blodspor. I leiligheten jobbet kriminalteknikere i dag i flere timer, og skal fortsette arbeidet i morgen.

De to siktede ble pågrepet like etter likfunnet. Mennene har hatt noe befatning med politiet tidligere. De skal ha en relasjon til offeret, men politiet ville ikke gå i detalj om dette på en pressekonferanse klokka 13.

- Avdøde ble funnet etter informasjon fra de siktede, bekreftet politiinspektør Grete Lien Metlid da.

FUNNET VED SKOGHOLT: Den drepte mannen ble funnet i ei grøft ved presenningen foran kriminaltekningerke midt i bildet.
Foto: Øistein Norum Monsen
FUNNET VED SKOGHOLT: Den drepte mannen ble funnet i ei grøft ved presenningen foran kriminaltekningerke midt i bildet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer