Laila Anita Bertheussen

Det skjulte dramaet: Har hatt mistanke i flere uker

Politiet brukte store ressurser og «alle knep i boka» etter truslene mot Tor Mikkel Wara. Det endte med at de siktet samboeren til sin egen toppsjef.

BESLAG: Politiet tok i går ettermiddag beslag i flere gjenstander fra Tor Mikkel Wara og Laila Anita Bertheussens hjem. Foto: Bjørn Langsem
BESLAG: Politiet tok i går ettermiddag beslag i flere gjenstander fra Tor Mikkel Wara og Laila Anita Bertheussens hjem. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere uker jaktet PST på det de trodde var en ukjent gjerningsperson, etter flere tilfeller av hærverk og trusler. Men i begynnelsen av februar, to måneder etter det første attentatet mot justisminister Tor Mikkel Waras bolig, begynte etterforskerne å lure.

Til tross for at de hadde sjekket alle mulige elektroniske spor, fant de ikke noe konkret som førte dem videre.

Waras samboer, Laila Anita Bertheussen (54) har hele tida pekt på teaterstykket «Ways of Seeing» som årsak til truslene, og Wara selv sa at teaterstykket og truslene har en «kjedesammenheng».

- Vurderte alle muligheter

Det var også Bertheussen som anmeldte stykket for å ha brutt privatlivets fred. Saken ble først henlagt av Oslo-politiet, men statsadvokaten sendte den tilbake og ba om etterforskning etter en klage fra Waras samboer.

Samtidig har politiets etterforskere brukt store ressurser på skjult spaning, overvåkning og annen etterforskning.

De siste ukene har politiet undersøkt taxier, basestasjoner, bompasseringer, trafikkameraer, overvåkningskameraer og alle bevegelser i området, på jakt etter den eller de som sto bak attentatene mot Waras bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer