- Det skulle tatt seg ut. Med ridende politi som river barn ut av 17. mai-toget fordi de går med en annet flagg enn det norske

Oslo-ordfører Fabian Stang reagerer på at skolebarn i Ålesund blir anmodet om å ikke bruke noe annet enn norske flagg i 17. mai-toget.

FLAGGBRÅK: Elever på 7.trinnet skal gå først i årets tog fra Aspøy skole. Nå er skolen blitt nasjonalkjent fordi elevene også ville tegne andre enn det norske flagget. Foto June R. Johansen / Sunnmørsposten
FLAGGBRÅK: Elever på 7.trinnet skal gå først i årets tog fra Aspøy skole. Nå er skolen blitt nasjonalkjent fordi elevene også ville tegne andre enn det norske flagget. Foto June R. Johansen / Sunnmørsposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Da det ble kjent at barna ved Aspøy skole i Ålesund hadde tegnet flagg fra sitt eget opprinnelsesland på den ene siden, og det norske på den andre ble det bråk. Nå har 17. mai-komiteen stoppet lærernes tanke om å la barna bruke papirflaggene i 17. mai-toget.

Politikerne mente dette var noe 17. mai-komiteen måtte avgjøre, noe de nå har gjort ved å si at de helst ser at elevene bruker det norske flagget i toget.

Til Sunnmørsposten sier Roger Lindin, en av medlemmene i komiteen, at de har gitt beskjed til Aspøy skole om at de helst ser at det bare brukes norske flagg i barnetoget.

- Og skolen har sagt at de skal forholde seg til vår avgjørelse, så det regner jeg med skal bli helt uproblematisk, sier Lindin.

Ridende politi? - Det er en trist sak, sier Oslo-ordfører Fabian Stang til Dagbladet om bråket i Ålesund.

I 2008 sto Stang overfor den samme problemstillingen. Da var det 17. mai-komiteen som ønsket et forbud mot andre flagg. Det fikk Stang til å reagere.

- Det skulle tatt seg ut. Med ridende politi som river barn ut av 17. mai-toget fordi de går med en annet flagg enn det norske, sier Stang til Dagbladet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer