- Det smalt flere ganger

BERGEN (Dagbladet): - Jeg hørte det smalt tre- fire ganger. Først trodde jeg det var en bil som kjørte i grøfta, før kona kom løpende og sa at noen var påkjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Gudmund Storhaug til Dagbladet. Mens kona slo alarm, løp han de få meterne fra huset sitt og ned til åstedet for bildrapet. Han så ikke bilen som den 40 år gamle mannen stakk av i.

Så til babyen

- Jeg hørte en bil som ruset motoren voldsomt, og deretter de tre- fire ganske kraftige smellene før en bil spant bort. Flere som snur der ulykken skjedde, dunker ut i grøften på grunn av en rist i asfalten. Det trodde jeg hadde hendt nå også. Men han hadde rett og slett kjørt over henne flere ganger, sier Storhaug.

På åstedet konsentrerte han seg om samboerparets tre uker gamle spedbarn som var slengt ut av barnevogna.

Lange minutter

Moren kunne han ikke gjøre noe for.

- Det er forferdelig å havne i en slik situasjon. Jeg så med en gang at jeg ikke kunne gjøre noe for moren, og tok meg av babyen. Det var lange minutter før hjelpemannskapene kom, sier den sindige 67-åringen.

Selv om hendelsen har gjort et voldsomt inntrykk på ham, tror han ikke han får problemer i etterkant. Men han er bekymret for hvordan det går med spedbarnet, og hvordan barna som så hendelsen fra barnehagen, har det.

- Det viktigste er at det går bra med barnet, sier Gudmund Storhaug. Han var en av flere som i går la blomster på åstedet i Laksevåg i Bergen.