Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det smalt igjen!

Ny eksplosjon på Mallorca i kveld. Politiet detonerte bombe.

TO DREPT: To politimenn ble drept etter at en bilbombe eksploderte på Mallorca tidligere i dag. Foto:  EPA/CADENASER.COM /SCANPIX
TO DREPT: To politimenn ble drept etter at en bilbombe eksploderte på Mallorca tidligere i dag. Foto: EPA/CADENASER.COM /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst to politimenn ble drept etter at en bilbombe eksploderte på den idylliske ferieøya Mallorca i ettermiddag.
SISTE: Like etter 1930 får Dagbladet en melding fra Mallorca: Det smalt igjen! En ny bombe. Vi hørte et stort smell og røyk. Bakken ristet, sier Henrik Petersen i en sms.

Flere lesere har sendt meldinger til Dagbladet de siste minuttene og fortalt om smell i området.

Det dreier seg om en kontrollert eksplosjon av en bombe spansk politi fant.

Et par timer etter den første bomben ble alle flyplasser og havner på Mallorca stengt av spanske myndigheter.

Ifølge Sky News er flyplassen åpen, men bare for fly som skal lande.

- Vi tør ikke gå ut
Norske Henrik Petersen er på ferie sammen med tre kamerater. De bor en kilometer unna eksplosjonsstedet i Palma Nova. Selv merket de ingenting til dramaet. Petersen forteller at de ble skremt av eksplosjonen.
- Vi er bekymret og er på hotellet. Vi tør ikke gå ut i dag, sier han til Dagbladet.

De fire reiser med Star Tour, som har informert gjestene sine om det som har skjedd.
- Vi fikk melding om to bomber. Så har vi snakket med de hjemme som har fulgt situasjonen.

Guttegjengen reiser etter planen hjem i morgen.
Pressevakt i UD, Anders Rikter, sa tidligere i dag at det ikke er noen indikasjoner på at nordmenn skal ha blitt skadd.

Ida Grinde fra Tromsø er på ferie sammen med venninnegjengen. De ble vitner til eksplosjonen.
- Vi satt og spiste på en restaurant da vi hørte et stort smell. Det var som om en stor betongplate hadde falt i bakken, forteller 20-åringen til Nordlys.

- Hele stranda reiste seg
Hun sier til Dagbladet at de gikk fra maten og i retning smellet.
- Hele stranda reiste seg og løp i den retningen, så vi gikk også bort. Det luktet svidd og var mye røyk der. Bilen var helt svart og i fillebiter. Vi forsøkte å komme nærmere, men de var raskt ute med å sette opp sperringen. Til slutt ble vi jagd bort, de var vel redde for nye eksplosjoner på grunn av drivstoffet. Nå ligger vi på stranda igjen, forteller 20-åringen til Dagbladet.

Jentegjengen har vært på ferie i snart to uker og reiser hjem igjen på lørdag. Selv om eksplosjonen har lagt en liten demper på ferien er de ikke redde.
- Vi tenker at nå har det skjedd her, så da drar de videre. De hjemme er nok mer bekymret enn oss, mener hun.

50 skadd i går
I går ble 50 mennesker skadd da en bilbombe rammet forlegningen til spanske paramilitære styrker i den nordlige byen Burgos.

Myndighetene mistenker den baskiske separatistbevegelsen ETA for å stå bak gårsdagens og dagens angrep. ETA har denne uken 50-årsjubileum siden opprettelsen.

 ETA, som ble dannet 31. juli 1959, har fått skylda for 850 drap siden kampen for en uavhengig baskisk stat utviklet seg til å bli voldelig i 1968.

VÅKNET AV SIRENER: Henrik Petersen (19), Anders Forberg Fossbråten (18), Ole Jørgen Wiig (19) og Peter Authen (19) bor like ved eksplosjonsstedet. MMS-foto: Privat
VÅKNET AV SIRENER: Henrik Petersen (19), Anders Forberg Fossbråten (18), Ole Jørgen Wiig (19) og Peter Authen (19) bor like ved eksplosjonsstedet. MMS-foto: Privat Vis mer
HØRTE SMELLET: Tromsø-jentene Elisabeth, Stine, Silje, Susanne, Kristin, Marthe, Anne-Marthe, Stine og Ida spiste på en restaurant like ved politistasjonen. Foto: Ida Grinde/Nordlys
HØRTE SMELLET: Tromsø-jentene Elisabeth, Stine, Silje, Susanne, Kristin, Marthe, Anne-Marthe, Stine og Ida spiste på en restaurant like ved politistasjonen. Foto: Ida Grinde/Nordlys Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!