-Det smalt, jeg snudde meg, og så en kraftig røyksky

Øistein Strømme (45) hadde akkurat gått i mål da bomben gikk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 30 nordmenn var påmeldt Boston Marathon, og foreløpig er det ikke meldt at noen av disse er skadet. Så langt er to bekreftet døde etter de to eksplosjonene, og mellom 50 og 100 er skadd.

Øistein Strømme (45) hadde akkurat løpt i mål i sitt første Boston Marathon da den første bomben smalt i målområdet.

- Jeg var på vei for å hente meg noe drikke etter å ha løpt i mål da det smalt, forteller Strømme til Dagbladet.

- Da jeg hørte det smalt snudde jeg meg, og så en kraftig svart røyksky som steg oppopver. Det var veldig mange folk som sto og så på, og bare noen sekunder senere smalt det igjen.

Evakuert Strømme skjønte tidlig at smellet kom fra noe mer enn bare fyrverkeri.

- Jeg tenkte bare hva skjer nå, hva er dette, det er ikke fyrverkeri, det ligger en brannstasjon like i nærheten, kanskje det kommer derfra, forteller Strømme.

Han forteller at politiet var raskt til stedet, og at området ble evakurert.

<strong>I MÅL:</strong> Øistein Strømme hadde akkurat løpt i mål da han hørte smellet. Foto: Privat
I MÅL: Øistein Strømme hadde akkurat løpt i mål da han hørte smellet. Foto: Privat Vis mer

- Etter hvert begynte de å sperre av området og vi fikk beskjed om å komme oss vekk fra det. Det var mye folk der, siden det er et stort arrangement, men det var også mye politi og sanitetsfolk i området i forbindelse med maratonet, så de rykket fort inn.

- Hva skal man gjøre? Strømmes venninne befant seg også i målområdet, og sammen med de geleidet til en gate bortenfor området.

- Vi møtte mange ambulanser, politibiler og soldater på veien. Alle virket veldig profesjonelle, og rykket raskt inn. Vi fikk beskjed om å holde oss unna.

Da Dagbladet snakket med Strømme satt han på hotellet, med forbud om å gå ut.

- Vi har fått anbefalt å ikke samle oss i store folkemengder, men hva skal man gjøre? De aller fleste er i lobbyen på hotellet, men nettilgangen er nede, så ingen vet hva som skjer.

<strong>EKSPLOSJON:</strong> To bomber gikk av i målområdet under Boston Maraton i kveld. Senere gikk enda en bombe av. Foto: REUTERS/Scott Eisen
EKSPLOSJON: To bomber gikk av i målområdet under Boston Maraton i kveld. Senere gikk enda en bombe av. Foto: REUTERS/Scott Eisen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer