-Det smalt noe vanvittig. Da jeg så ut brant det som faen

Fredet hus på Majorstuen totalskadd i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Hjelmsgate 3, en eldre fredet trebygg på Majorstuen hvor blant annet det anarkistiske magasinet Gateavisa har lokaler,  tok i ettermiddag full fyr. Da nødetatene kom til stedet var huset  fullstendig overtent, opplyser politiet i Oslo.

En av naboene sier til Dagbladet at han tror brannen skyldes et lynnedslag, selv om dette enda ikke er bekreftet.

-  Det smalt noe vanvittig.  Så tok det tre-fire minutter og så kom det masse skriking fra naboene. Da jeg så ut brant det som faen, sier naboen.

BRANN: Det brenner i et trehus i Hjelms gate på Majorstua. Leserfoto
BRANN: Det brenner i et trehus i Hjelms gate på Majorstua. Leserfoto Vis mer

Han forteller at alle naboene i området er evakuert, han selv inkludert.  Ifølge politiet er cirka 40 personer evakuert fra bygget og nabobygg.

- Vi jobber med å få oversikt over beboerne i området, men det er ikke kommet meldinger om noen skadde, sier Arve Røtterud, innsatsleder i politiet til Dagbladet. Politiet har sperret av all trafikk i området, og bedt naboer holde dører og vinduer lukket på grunn av kraftig røykutvikling.

- Brannvesenet begynner å få brannen greit under kontroll. Vi har et håp at huset vil bli stående, sier han rett før klokka 18.

40 EVAKUERT:  Politiet har evakuert 40 personer fra bygget og nabobygg. Foto: Geir Barstein
40 EVAKUERT: Politiet har evakuert 40 personer fra bygget og nabobygg. Foto: Geir Barstein Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer