«Det snør, det snør, tiddelibom?»

Skikkelig møkkavær i Oslo. - Det er heftig, sier Kristen Gislefoss. Se de ekstreme værbildene her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ikke uvanlig at det kan komme en del hagl flere steder. Så massive som de skyene har vært så kan du få hagl og det kan flyte sammen flere steder på bakken, sier Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Gislefoss forteller at med det ikke er unormalt med så mye hagl når det er så mye ustabilt uvær.

- Det er ikke unormalt med så mye hagl på én gang når det er så kraftige byger som nå, sier Gislefoss.

 HAGL:  - Det er ikke uvanlig at det kan komme en del hagl flere steder. Så dype som de skyene har vært så kan du få hagl og det kan flyte sammen flere steder på bakken, sier Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet. Dette bildet er tatt ved Slemdal i Oslo. Foto: Privat.
HAGL: - Det er ikke uvanlig at det kan komme en del hagl flere steder. Så dype som de skyene har vært så kan du få hagl og det kan flyte sammen flere steder på bakken, sier Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet. Dette bildet er tatt ved Slemdal i Oslo. Foto: Privat. Vis mer

Har du bilder av ekstremværet? Send inn dine bilder til 2400@dagbladet.no

- Heftig Gislefoss forteller at værvarselet for de neste dagene tilsier at ekstremværet vil vedvare en liten stund.

- Det kan fort komme og gå gjennom hele dagen i dag. Morgendagen er det også ustabile forhold med regn og torden, sier Gislefoss til Dagbladet.

Han forteller at hvis du er ute i skog og mark bør du reise hjem og at bilister må være klar over at vannmengdene og unngå vannplaning.

MYE VANN: Det flommer vann flere steder i Oslo og mange veier er stengt på grunn av mye nedbør på kort tid. Vindern, Rikshospitalet, Hovseter, Sogn, Griffenfeldts gate og Collets gate er bare noen av stedene som er helt- eller delvis stengt. Dette bildet er tatt i Oslo i dag, send gjerne inn dine bilder. Foto: Privat.
MYE VANN: Det flommer vann flere steder i Oslo og mange veier er stengt på grunn av mye nedbør på kort tid. Vindern, Rikshospitalet, Hovseter, Sogn, Griffenfeldts gate og Collets gate er bare noen av stedene som er helt- eller delvis stengt. Dette bildet er tatt i Oslo i dag, send gjerne inn dine bilder. Foto: Privat. Vis mer

- Det kan komme veldig mye vann på kort tid og det er ganske heftig og friske byger flere steder i Oslo, sier Gislefoss.

- Kan ikke huske maken Været skaper kaos flere steder i Oslo, også for politiet.

- Her har det vært alle mann til pumpene, bokstavelig talt, siden de første nødhjelptelefonene fra publikum kom ved 13.30-tiden. Jeg kan ikke huske maken til telefonstorm om flomvann på et års tid, sier vakthavende brannsjef Asle Hembre i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.  

Publikum er åpenbart klar over at det gamle «brannvesenet» og bare slokker branner, men også har «redningsetat» i sitt offisielle navn. 

- Det var så mange henvendelser på kort tid om vann i kjellere og oversvømte fotgjengerunderganger at vi måtte sette opp en prioriteringsliste. Det var ikke nok verken folk eller vannpumper, og vi prioriterer alltid institusjoner når det topper seg. Vi har ikke registrert at noen er kommet til skade på grunn av flommen, sier vakthavende brannsjef.  

 SAGENE:  Dette bildet er tatt på Sagene i Oslo i dag. Her må en syklist gå gjennom «snøen». Foto: Privat.
SAGENE: Dette bildet er tatt på Sagene i Oslo i dag. Her må en syklist gå gjennom «snøen». Foto: Privat. Vis mer

Ved 17-tiden var brann- og redningsetaten fortsatt ute på to pumpeoppdrag — i kjelleren på et privathus på Trosterud og på Rikshospitalet.  

- Fire avløpsrør i kjelleren på Rikshospitalet har rett og slett vibrert ut av posisjon på grunn av vannmengdene. Vi er i ferd med å få kontroll, og jeg har ikke hørt at det har vært nødvendig å evakuere pasienter eller ansatte, sier vakthavende brannsjef Asle Hembre.

Værkaos Været skaper kaos flere steder i Oslo for politiet også

- Ta det meget pent hvis du skal ferdes med bil i hovedstaden de neste timene, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Even Gjørstad, til Dagbladet.

Det flommer vann flere steder i Oslo og mange veier er stengt på grunn av mye nedbør på kort tid. Vinderen, Rikshospitalet, Hovseter, Sogn, Griffenfeldts gate og Collets gate er bare noen av stedene som er helt- eller delvis stengt.

 KAOS:  Været skaper kaos flere steder i Oslo, også for politiet. - Ta det meget pent hvis du skal ferdes med bil i hovedstaden de neste timene, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Even Gjørstad, til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
KAOS: Været skaper kaos flere steder i Oslo, også for politiet. - Ta det meget pent hvis du skal ferdes med bil i hovedstaden de neste timene, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Even Gjørstad, til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer

- Man må påregne kø og flere gater er delvis sperret. Det er mange oversvømmelser og brannvesenet jobber med å finne ut årsaken, vi jobber med å delegere trafikken, sier Gjørstad.

Har du bilder av ekstremværet? Send inn dine bilder til 2400@dagbladet.no

 MASSIVT:  Regnet skyller ned over byen. Her er det en liten oversømmelse ved Rikshospitalet. Foto: Privat.
MASSIVT: Regnet skyller ned over byen. Her er det en liten oversømmelse ved Rikshospitalet. Foto: Privat. Vis mer
 STORM:  Det bygger opp til storm i Horten, skriver en av våre lesere. Foto: Privat.
STORM: Det bygger opp til storm i Horten, skriver en av våre lesere. Foto: Privat. Vis mer