UVIRKELIG:  Knud Vang Nielsen (57) møtte i dag samferdselsminister Magnhild Meltvit Kleppa på ulykkesstedet.  - Alt som kan gjøres vil nå bli gjort for å finne ut hva som skjedde, og for at en slik ulykke ikke skal skje igjen, lovet Kleppa.  Foto: Sveinung Ystad
UVIRKELIG: Knud Vang Nielsen (57) møtte i dag samferdselsminister Magnhild Meltvit Kleppa på ulykkesstedet. - Alt som kan gjøres vil nå bli gjort for å finne ut hva som skjedde, og for at en slik ulykke ikke skal skje igjen, lovet Kleppa. Foto: Sveinung YstadVis mer

- Det som har skjedd er helt uvirkelig

Knud Vang Nielsen (57) har mistet en ansatt. Tre andre ansatte er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SJURSØYA: Oslo Container Terminal (OCT) mistet en av sine ansatte i togtragedien i går. I tillegg er tre av de ansatte skadd og lokalene deres totalt smadret.

- Dette har vært en vanskelig dag. Det som har skjedd er helt uvirkelig. Vi har sikret oss mot alt du kan tenke deg, men togvogner som kommer flygende har vi ikke sikret oss mot, sier daglig leder Knud Vang Nielsen til Dagbladet.

Han deltok i dag på en markering på ulykkesstedet sammen med blant andre samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og representanter fra de to andre selskapene som mistet ansatte i togkatastrofen i går.

På kontoretOCT har bare 20 ansatte. Geir Atle Lind (49) satt på kontoret sitt da toget traff bygget. Han etterlater seg kone og flere barn.

- Lind har vært ansatt hos oss i mange år, og hadde ansvaret for å kvitere trailerne inn og ut. Hver dag er det mellom 400-500 sjåfører innom. Problemet på ulykkesstedet i går var at vi ikke viste hvor mange sjåfører som var inne i terminalen. De som visste dette var jo på sykehuset. Det var derfor politiet lenge lurte på om det kunne være flere omkomne, forteller Nilsen.

Han har i dag vært hjemme hos Linds pårørende og viste dem også rundt på området der ulykken skjedde.

LOKALENE:  Oslo Container Terminals lokaler på Sjursøya i Oslo ble fullstendig smadret av de løpske godstogvognene. Foto: Jon Terje Hellgren
LOKALENE: Oslo Container Terminals lokaler på Sjursøya i Oslo ble fullstendig smadret av de løpske godstogvognene. Foto: Jon Terje Hellgren Vis mer

- Familien er naturlig nok helt knust. Det er forferdelig trist, sier Nielsen.

- Forferdelig tapDe to andre som mistet livet i ulykken er Cato Kyrre Breistrand (58) og Leif Kåre Nordmo (66). Nordmo jobbet i et transportfirma og skulle levere fra seg noen papirer hos OCT da ulykken skjedde. Cato Kyrre Breistrand var ansatt i Oslo Havn.

- Det er et forferdelig tap for oss. Han kjente alle og alle kjente ham. En skikkelig likandes kar alle likte, forteller havnedirektør Anne Sofie Hamran (50).