DREPT: Pernille Marie Thronsen skulle starte sin utdannelse i den Ungarske hovedstaden Budapest i høst, men ble funnet drept på et rom i herberget City Hostel Flora på søndag. Foto: Privat
DREPT: Pernille Marie Thronsen skulle starte sin utdannelse i den Ungarske hovedstaden Budapest i høst, men ble funnet drept på et rom i herberget City Hostel Flora på søndag. Foto: PrivatVis mer

- Det som har skjedd Pernille er utrolig trist

Dekanen til drepte Pernille Marie Thronsen (21) sørger over at veterinærstudenten aldri rakk å fullføre drømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BUDAPEST (Dagbladet): - Nå har jeg sjekket listene over immatrikulerte studenter, og Pernille Marie Thronsen var oppført på veterinærstudiet her hos oss. Det som har hent henne er utrolig trist, sier dekan ved Vetrinærlinjen på universitetet SZIE, Laszlo Fodor til Dagbladet.d

Thronsen skulle starte sin utdannelse i den Ungarske hovedstaden Budapest i høst, men ble funnet drept på et rom i herberget City Hostel Flora på søndag.

- De norske studentene har egne forbund som kommer til å ta vare på medlemmer og gi informasjon om det er noe spesielt de elevene våre har behov for å vite, sier Fodor.

- Rolig i 23 år Han håper nye studenter vil føle seg trygge på hverdagen, både på skolen og i Budapest.

- Til tross for denne tragedien er det ikke farlig å bo og studere her, sier dekanen, som mener det ikke har vært alvorlige episoder de siste 23 årene.

På Vetrinærfakultetet kommer det studenter fra en rekke forskjellige land. Den norske gruppen er den nest største gruppen, etter tyske studenter.

- Utenlandske studenter utgjør to tredjedeler av alle vi har hos oss, så at de har det bra er viktig for oss, sier Fodor.

Lette etter romkamerater Den norske studenten skal ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest på fredag, og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet ved et universitet i morgen.

I forrige uke la kvinnen ut annonser på studentnettsteder for å lete etter romkamerater og bolig i Budapest.

Mens hun lette etter et sted å bo i studietida, bodde hun på City Hostel Flora. Det var her hun ble funnet drept av en ansatt på ungdomsherberget. 21-åringen skal ha blitt kvalt.

- Det som har skjedd Pernille er utrolig trist