- Det som kommer fram er veldig alvorlig

Regjeringspartiene diskuterer Dagbladets båtavsløring, mens det går mot høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

ALVORLIG: Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide ser med alvor på det som har kommet frem rundt Forsvarets båtsalg. Etter nye avsløringer i går tok regjeringspartiene på Stortinget saken opp med henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ALVORLIG: Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide ser med alvor på det som har kommet frem rundt Forsvarets båtsalg. Etter nye avsløringer i går tok regjeringspartiene på Stortinget saken opp med henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide sier avsløringene rundt Forsvarets salg av marinefartøyer er veldig alvorlige. Dagbladet kunne i går kunne avdekke at representanter for nigerianske paramilitære har vært invitert til Norge for å kjøpe krigsskip av Forsvarets logistikkorganisasjon.

- Vi tar det som kommer fram veldig alvorlig. Og jeg er også glad for at Forsvarets logistikkavdeling har iverksatt en ekstern gransking av saken, og vi kommer til å følge dette tett fra Forsvarsdepartementet, sier forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide til Dagbladet.

Også forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen vil avvente den eksterne granskningen før han konkluderer.

- Jeg syns det er betryggende at FLO har satt i gang en uavhengig gransking av hva som er skjedd, og vil avvente svarene fra den granskningen før jeg kommenterer noe, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

Vurderer høring i Stortinget 14. august ble eksterne granskere i det internasjonale revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers (PwC) hyret inn for å gjennomgå salget av gamle marinefartøy etter Dagbladets avsløringer. PwC hadde frist til å leverte sin rapport til ledelsen i FLO i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer