Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentvalget 2016

Det som skulle være en sikker Clinton-stat ble en neglebiter

Florida ikke den eneste thrilleren på valgkvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens de fleste øyne var rettet mot valgthrilleren i Florida, hvor Trump ledet med 140 000 stemmer rundt klokka 03 norsk tid, ble også delstaten Virginia en skikkelig neglebiter for Clinton.

- STØTENDE: Trump ville gå til søksmål mot Nevada fordi han mente de holdt valglokalene åpne to timer for lenge. Men dommeren nekter. Video: Reuters Vis mer

Virginia er en av vippestatene Clinton bør vinne for å sikre nøklene til Det hvite hus, men klokka 03 ledet Trump med 100 000 stemmer.

Oppslutningen på 49,4 prosent etter at 68 prosent av stemmene er talt opp ble beskrevet som «imponerende» av CNNs programledere.

Klokka 03.50 var ledelsen til Trump redusert til 10 000 stemmer, før det snudde etter kl 04. Klokka 04.08 ledet Clinton med 16 000 stemmer, pg kort tid seinere meldte både CNN og Fox News Clinton som vinner.

Men i tillegg har Clinton store problemer i både Michigan, Florida og Nord Carolina - alle avgjørende vippestater. Og dersom de statene skulle gå i Trumps favør, kan det fort se langt mørkere ut for Clinton.

Bookmakerne har også registrert denne utviklingen, og noen steder har oddsen for Trump-seier falt fra 10 til 2,8. Ifølge New York Times er Clintons sjanse til å vinne valget nede i 50 prosent klokka 03.30. Klokka 03.40 hadde det snudd, og klokka 04.32 melder avisa at det er 87 prosent sannsynlighet for at Trump vinner.

TOPPLØSE MOT TRUMP: To toppløse Trump-motstandere protesterte mot Trump i valglokalet presidentkandidaten senere skulle avgi sin stemme. Video: Reuters Vis mer

Kan fort snu

Men som fivethirtyeight.com kommenterte klokka 02.42, så var det mange som ventet at Clinton skulle klare å snu trenden i Virginia.

- Det er trolig nok stemmer igjen i nord for at hun skal kunne ta igjen Trumps forsprang, men det er definitivt jevnere her enn Clinton hadde håpet på, kommenterte skribent Harry Enten.

- Men det er ikke galskap å se for seg at Virginia kan bli sprekken i Clintons brannvegg, fulgte hans kollega Dan Hopkins opp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media