Presidentvalget 2016

Det som skulle være en sikker Clinton-stat ble en neglebiter

Florida ikke den eneste thrilleren på valgkvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens de fleste øyne var rettet mot valgthrilleren i Florida, hvor Trump ledet med 140 000 stemmer rundt klokka 03 norsk tid, ble også delstaten Virginia en skikkelig neglebiter for Clinton.

Virginia er en av vippestatene Clinton bør vinne for å sikre nøklene til Det hvite hus, men klokka 03 ledet Trump med 100 000 stemmer.

Oppslutningen på 49,4 prosent etter at 68 prosent av stemmene er talt opp ble beskrevet som «imponerende» av CNNs programledere.

Klokka 03.50 var ledelsen til Trump redusert til 10 000 stemmer, før det snudde etter kl 04. Klokka 04.08 ledet Clinton med 16 000 stemmer, pg kort tid seinere meldte både CNN og Fox News Clinton som vinner.

Men i tillegg har Clinton store problemer i både Michigan, Florida og Nord Carolina - alle avgjørende vippestater. Og dersom de statene skulle gå i Trumps favør, kan det fort se langt mørkere ut for Clinton.

Bookmakerne har også registrert denne utviklingen, og noen steder har oddsen for Trump-seier falt fra 10 til 2,8. Ifølge New York Times er Clintons sjanse til å vinne valget nede i 50 prosent klokka 03.30. Klokka 03.40 hadde det snudd, og klokka 04.32 melder avisa at det er 87 prosent sannsynlighet for at Trump vinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer