Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det spøker for Bushs Irak-plan

Utenrikskomiteen går imot presidentens strategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenrikskomiteen i Senatet feier til side president George W. Bushs appell om å gi hans nye Irak-strategi en sjanse.

Komiteen vedtok i går kveld en resolusjon som gir uttrykk for klar misnøye med Bushs håndtering av krigen i Irak.

Bushs Irak-politikk er ikke i «nasjonens interesse», ifølge flertallet i komiteen.

Tolv komitémedlemmer stemte for, mens ni stemte mot, dagen etter at Bush holdt sin tale om rikets tilstand hvor han innstendig ba om støtte til sin plan om å sende flere soldater til Irak.
Ny avstemning
Resolusjonen er ikke bindende, men tilhengere håper at den likevel vil presse presidenten til å endre sin politikk. Det er ventet at den behandles av Senatet i plenum i neste uke.

Dersom resolusjonen får støtte av fremstående senatorer fra begge partier, kan den bli vanskeligere å avvise og ignorere for Bush-administrasjonen, melder BBC.

Senatorene bak resolusjonen er de to demokratene Joseph Biden og Carl Levin, samt republikaneren Chuck Hagel.

- Vi må være pokker så sikre på at vi vet hva vi gjør alle sammen, før vi sender 22.000 soldater til den kverna, sa Hagel onsdag, og refererte til de blodige kampene i Irak.


Vil redde Bush
Senator Biden, som er leder av komiteen, sier at resolusjonen ikke er et forsøk på å sette president Bush i forlegenhet.

- Det er et forsøk på å redde presidenten fra å gjøre en betydelig feil i Irak-politikken, sier Biden.

Han sier han er villig til å forhandle om endringer i resolusjonen før den går til plenumsavstemning, i håp om å få støtte av flere republikanere.

Listen over republikanere som sier de vil støtte resolusjonen stiger, ifølge nyhetsbyrået AP.

Men Bush kommer ikke til å gi etter for det økende presset, skal vi tro visepresident Dick Cheney.

- President Bush har bestemt. Saken er at vi er nødt til å få jobben gjort, sier Cheney, som legger til at antydningene om at administrasjonen sliter med troverdigheten er sludder og vås.

(NTB)

MOTSTAND: Utenrikskomiteen i Senatet avviser USAs president George W. Bushs appell om å gi hans nye Irak-strategi en sjanse. Senatorene bak resolusjonen er de to demokratene Joseph Biden (til høyre) og Carl Levin, samt republikaneren Chuck Hagel. Foto: REUTERS/ SCANPIX
MOTSTAND: Utenrikskomiteen i Senatet avviser USAs president George W. Bushs appell om å gi hans nye Irak-strategi en sjanse. Senatorene bak resolusjonen er de to demokratene Joseph Biden (til høyre) og Carl Levin, samt republikaneren Chuck Hagel. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!