Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det står respekt av motet han viser etter hva han har vært igjennom

Renholder holdt som gissel på hotellrom.

LØSTE SEG: Etter flere timer i forhandlinger i telefon klarte politiet å få gisseltakeren, en 41 år gammel ungarer, til å frigi renholderen han holdt som gissel på et hotellrom i Oslo. Politiets beredskapstropp ble satt inn i aksjonen som løste seg på best mulig vis. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LØSTE SEG: Etter flere timer i forhandlinger i telefon klarte politiet å få gisseltakeren, en 41 år gammel ungarer, til å frigi renholderen han holdt som gissel på et hotellrom i Oslo. Politiets beredskapstropp ble satt inn i aksjonen som løste seg på best mulig vis. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 10-tida i går opplevde renholderen ved Royal Christiania hotell i Oslo sentrum marerittet da en mann holdt ham igjen som gissel på et av rommene i fjerde etasje ved hotellet.

Truet med elektrosjokkvåpen og kniv ble renholderen holdt som gissel av en 41 år gammel mann fra Ungarn. Mannen satte som krav at situasjonen kunne løses dersom han fikk en Mercedes, én million euro og fritt leide ut i frihet. Like etter klokka ti bestilte han roomservice og sendte en lapp til resepsjonen hvor det stod at han holdt et gissel. Han truet også med å detonere en fjernstyrt bombe som han hevdet var plassert et annet sted i Oslo.

Først klokka 14.37 var situasjonen løst. Det fantes aldri noe bombe, gisselet ble frigitt og gisseltakeren fikk aldri innfridd kravene sine. 41-åringen erkjenner straffskyld og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Han er samarbeidsvillig, sier etterforskningsleder Harald Bøhler i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Viser mot Politiet har gjennomført lengre avhør med både gisseltakeren og fornærmede.

- Det er godt samsvar mellom forklaringene offeret og siktede har gitt. Det har gitt oss et godt bilde over hendelsen, sier Bøhler.

- Fornærmede har vært gjennom tøffe tider og han har gitt en veldig god og detaljert forklaring om hva som skjedde, sier Bøhler.

Hotelldirektør André Schreiner ved Royal Christiania spiste middag med renholderen i går kveld og de møttes igjen til frokost i dag.

- Han har det etter forholdene bra og han har hatt en ok natt, sier han.

Han berømmer sin ansatt etter det han var gjennom.

- Det står stor respekt av motet han viser etter det han har vært igjennom, sier Schreiner til Dagbladet.

Han sier de skal ta godt var på ham.

- Det handler først og fremst og vise medmenneskelighet og være til stede for vår kollega. I tillegg har vi et eget oppsett gjennom vårt HMS-team med lege og andre eventuelle behov, sier han.

Venter på info fra Ungarn Politiet har avhørt en rekke vitner. Nå venter de på tilbakemelding fra ungarske myndigheter.

HER BLE HAN HOLDT SOM GISSEL: I dette hotellrommet som politiet holder vakthold utenfro, ble renholderen holdt som gissel i minst fire og en halv time.

Foto: Harald S. Klungtveit
HER BLE HAN HOLDT SOM GISSEL: I dette hotellrommet som politiet holder vakthold utenfro, ble renholderen holdt som gissel i minst fire og en halv time. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

- Vi har bedt om all informasjon som kan ha betydning for saken, sier Bøhler.

Det innebærer blant annet eventuelle straffe- og sykdomshistorikk.

I går sa politiet at de hadde grunn til å tro at mannen opererte alene og at han hadde en vinningsmotiv for å ta renholderen som gissel.

- Når du stiller et pengekrav på denne måten sier det seg selv at du ikke har noen svær bankkonto i bakhånd, sa stabssjef Johan Fredriksen på en pressekonferanse.

Forhandlingene foregikk via telefon, og Fredriksen sier de gikk greit.

- Han framstod som rasjonell.

Lik Dagbladet på Facebook