- Det startet helt uskyldig

Amerikansk guvernør forsvant en uke. Var hos elskerinne i Argentina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg har vært utro mot kona mi, fortalte den amerikanske guvernøren Mark Sanford på en pressekonferanse.

Innrømmelsen startet med at han var sporløst forsvunnet i en hel uke. Mediene begynte å stille spørsmål ved hans forsvinning i begynnelsen av denne uken, og uttalelser og forklaringer fra kontoret og kona hans var ulike. Kontoret hans hevdet han var på fjelltur, mens at kona fortalte at hun ikke ante hvor han var.

I går dukket han opp på en flyplass i Atlanta, der han fortalte amerikanske medier at han hadde vært i Argentina.

- Jeg har utviklet et forhold, som startet som et godt vennskap med en kvinne fra Argentina. Det startet helt uskyldig, med e-poster frem og tilbake.

- Det utvikla seg til noe mer enn det, fortalte han.

Sanford beklaget ovenfor sin kone, sine sønner, venner og andre. Det er ikke bare hans privatliv som blir berørt av skandalen, men også hans politiske karriere. Ifølge CBS News var Sanford blant de soleklare favorittene som mulige presidentkandidater for republikanerne.

Han trakk seg samtidig som leder i for de amerikanske guvernørene i USA.

- Jeg har skuffet mange mennesker, når alt kommer til alt, sa en angrende Sanford.

SKUFFET: Sanford og kona ved en tidligere anledning. De har nå separert seg, og i en uttalelse skriver hun at de har blitt enige om at Sanford ikke skal konkte henne eller barna. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
SKUFFET: Sanford og kona ved en tidligere anledning. De har nå separert seg, og i en uttalelse skriver hun at de har blitt enige om at Sanford ikke skal konkte henne eller barna. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer