Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det startet med at Magnus (22) ikke fikk sove - så ble han blant de mest inntektsrike i Norge

Vant 92,4 millioner på nettspill.

VANT STORGEVINSTEN:  Studenten fra Hordaland ble mangemillionær da han tilfeldigvis ble med i ett nettspill i september i fjor. Med 92,4 millioner inn på konto ble han nummer ni på inntektslisten i hele Norge i 2011. Illustrasjon: Bettson.com
VANT STORGEVINSTEN: Studenten fra Hordaland ble mangemillionær da han tilfeldigvis ble med i ett nettspill i september i fjor. Med 92,4 millioner inn på konto ble han nummer ni på inntektslisten i hele Norge i 2011. Illustrasjon: Bettson.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22 år gamle Magnus Engevik, fra Os i Hordaland, vant i september i fjor svimlende 92,2 millioner på nettspill.

Dermed spratt studenten rett inn på topp ti-lista over Norges mestinnbringende personer på inntektssiden i fjor.

Mens formuen hans i 2010 var null kroner, var den i 2011 86 millioner.

Bare i fjor står han oppført med 26,4 millioner kroner i skatt.

Niendeplass I Hordaland i fjor var det bare næringslivslederen og administrerende direktør i Frank Mohn AS, Trond Mohn, som tjente mer enn Magnus.

Han hadde en inntekt på 311,5 millioner kroner.

I det hele var det bare åtte personer som tjente mer enn studenten i Norge i fjor.

Blant de ti med mest inntekt er Magnus absolutt den yngste. Den nest yngste på lista er den norske krafttraderen og selvskapte centi-millionæren Einar Aas - med sine 43 år.

Gratis netttspill Da Engevik vant de 92,2 millionene i fjor snakket han med Dagbladet om opplevelsen. Han fortalte da at han surfet på nettet fordi han ikke fikk sove.

- Jeg tok med laptoppen i senga fordi jeg ikke var særlig trøtt, sa han til Dagbladet.

Siden det var Premier League-kamper denne søndagen, gikk studenten inn på noen nettsider for å sjekke oddsen.

- Inne på nettsidene fikk jeg se at «Betsson» hadde en kampanje gående. Gevinsten var hissig, og det var gratis å bli med. Det skadet ikke å prøve.

Gratis spill Studenten gikk inn på nettsidene til det skandinaviske spillselskapet, Betsson.com, 01.12 på natta. Der fikk han ti gratis runder på spillet «Mega Fortune». På disse rundene vant han 46 kroner. Deretter satset han fire av disse, og økte gevinsten til 69 kroner.

Etter elleve runder hadde han mangedoblet beløpet og blitt historisk. 92,4 millioner kroner er den største enkeltgevinsten i norsk historie.

- Resultatet sier vel sitt, sier han.

- Hva tenker du om at du vant så mye penger uten å satse noen egne?

- Det er uvirkelig.

Den gang ønsket ikke Engevik å stå fram med navn og bilde i avisa. Likevel mente han da at ordet raskt ville spre seg i lokalmiljøet.

Nettpillvinnerens bror er Øystein Engevik - en av landets beste golfspillere.

Dagbladet har prøvd å kontakt Engevik, uten å lyktes.