- Det sterkeste er å treffe mennesker som ikke aner hva framtida bringer

Nordmenn bør lære av jordanernes gjestfrihet, ifølge kronprins Haakon.

- GJESTFRIHET: Kronprinsparets todagersbesøk i Jordan er snart over. I dag besøkte de verdens største mottakssenter for flyktninger, hos FNs høykommisær for flyktninger, i hovedstaden Amman. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
- GJESTFRIHET: Kronprinsparets todagersbesøk i Jordan er snart over. I dag besøkte de verdens største mottakssenter for flyktninger, hos FNs høykommisær for flyktninger, i hovedstaden Amman. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AMMAN (Dagbladet): Kronprinsparets todagersbesøk i Jordan begynner å nærme seg slutten. Det har vært mange sterke møter og inntrykk.

- Noe av det sterkeste som sitter igjen, er å treffe mennesker som ikke aner hva framtida bringer. Det er jo det vi mennesker gjør så ofte, vi baserer livet vårt på troen på framtida. Å møte folk som ikke vet hva framtida bringer, ei heller for sine barn, det er noen av de sterkeste opplevelsene, oppsummerer kronprinsesse Mette-Marit overfor Dagbladet.

Enormt gjestfrie I dag har kronprinsparet og utenriksminister Børge Brende møtt en syrisk flyktningfamilie og en kristen familie fra Irak. Alle på flukt. I dag bor over en million syriske og irakiske flyktninger i Jordan. Det er et stort antall, da Jordans befolkning er på seks millioner.

- Denne regionen har en type gjestfrihet som er ganske enestående - at det ligger så dypt i kulturen at gjester skal man behandle bra, og de skal man ta imot på en god måte. Det tror jeg at vi i Norge også kan tenke litt over, sier kronprins Haakon.

Og forteller litt om møtene med den syriske flyktningfamilien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer