17 dramatiske døgn i villmarka:

- Det sto mellom liv og død. Jeg valgte livet

Etter 17 døgn ble Amanda Eller funnet i skogen. Nå forteller hun om hva som gikk galt, og hvordan hun overlevde alene i villmarka med brukket bein.

SAVNET: Amanda Eller (35) skulle på skogstur på Hawaii. Det endte i et mareritt. Video: Privat / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter 17 dager alene i Makawao-skogen på øya Maui på Hawaii, er det en utslitt, men fattet Amanda Eller som forteller til New York Times hvordan hun overlevde alene i villmarka. Med brudd i beinet, solbrent hun, skrubbsår og en skadet menisk ble hun fredag denne uka hentet ut av skogen etter en omfattende leteaksjon.

Fra sykehussenga innrømmer 35-åringen overfor avisa at hun flere ganger vurderte å gi opp, da det så ut til at ingen ville finne henne.

- Det var perioder der alt dreide seg om liv og død, og som var preget av ekstrem frykt. Jeg måtte velge. Og jeg valgte livet, sier Eller.

Kort tur ble mareritt

Siden 9. mai hadde frivillige og letemannskaper forsøkt å spore opp Eller, som la ut på skogsturen alene dagen før. Kvinnens bil ble funnet allerede etter to dager, men letemannskapene begynte etter hvert å innse at de kanskje ikke kom til å finne Eller selv i live.

Fredag denne uka ga imidlertid arbeidet endelig utbytte for 35-åringens venner, skriver CNN.

- De siste 17 dagene har vært de tøffeste i hele mitt liv, sier Eller, som i utgangspunktet bare skulle på en fem kilometer lang skogstur, og derfor la igjen mobiltelefonen sin i bilen da før hun gikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer