17 dramatiske døgn i villmarka:

- Det sto mellom liv og død. Jeg valgte livet

Etter 17 døgn ble Amanda Eller funnet i skogen. Nå forteller hun om hva som gikk galt, og hvordan hun overlevde alene i villmarka med brukket bein.

SAVNET: Amanda Eller (35) skulle på skogstur på Hawaii. Det endte i et mareritt. Video: Privat / CNN Vis mer

Etter 17 dager alene i Makawao-skogen på øya Maui på Hawaii, er det en utslitt, men fattet Amanda Eller som forteller til New York Times hvordan hun overlevde alene i villmarka. Med brudd i beinet, solbrent hun, skrubbsår og en skadet menisk ble hun fredag denne uka hentet ut av skogen etter en omfattende leteaksjon.

Fra sykehussenga innrømmer 35-åringen overfor avisa at hun flere ganger vurderte å gi opp, da det så ut til at ingen ville finne henne.

- Det var perioder der alt dreide seg om liv og død, og som var preget av ekstrem frykt. Jeg måtte velge. Og jeg valgte livet, sier Eller.

Kort tur ble mareritt

Siden 9. mai hadde frivillige og letemannskaper forsøkt å spore opp Eller, som la ut på skogsturen alene dagen før. Kvinnens bil ble funnet allerede etter to dager, men letemannskapene begynte etter hvert å innse at de kanskje ikke kom til å finne Eller selv i live.

Fredag denne uka ga imidlertid arbeidet endelig utbytte for 35-åringens venner, skriver CNN.

- De siste 17 dagene har vært de tøffeste i hele mitt liv, sier Eller, som i utgangspunktet bare skulle på en fem kilometer lang skogstur, og derfor la igjen mobiltelefonen sin i bilen da før hun gikk.

Falt flere meter

Ifølge NBC News ble 35-åringen desorientert etter å ha satt seg ned for å ta en pause underveis på turen. Etter dette gikk alt galt.

- Da hun begynte å gå igjen, trodde hun at hun gikk mot bilen. Men egentlig gikk hun i helt feil retning, sier Julia Eller, mor til Amanda Eller.

Til slutt var det under et helikoptersøk at kvinnen ble funnet. I ei dyp kløft mellom to fosser, sto plutselig Eller og viftet med armene.

35-åringen forteller videre til New York Times at hun ble skadd etter å ha falt fra en seks meter høy klippe. Seinere mistet hun skoene sine og måtte krabbe rundt i skogen for ikke å ødelegge beina.

Overlevde på frukt og vann

Ifølge NBC var hovedårsaken til at Eller likevel overlevde, at hun hadde lett tilgang til vann. Like ved der hun falt og skadet seg, var det en foss. Denne sørget for at hun kunne få i seg nok væske mens leteaksjonen etter henne pågikk.

- Hun klarte å unngå dehydrering. I tillegg fant hun frukt i trærne, som sørget for at hun fikk i seg næring, sier doktor Zora Bulatovic.