- Det sto om minutter

200 år gammel låve ble truffet av lynet i Aust-Agder.

OVERTENT PÅ TI MINUTTER: Det tok ti minutter fra lynet slo ned, til den 200 gamle låven sto i full fyr. Foto: CATRINE BIRKELAND
OVERTENT PÅ TI MINUTTER: Det tok ti minutter fra lynet slo ned, til den 200 gamle låven sto i full fyr. Foto: CATRINE BIRKELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det sto om minutter før også våningshuset og stabburet hadde blitt tatt av flammene. Heldigvis klarte brannvesenet, med hjelp fra naboer og polske sesongarbeidere, å hindre det, sier Gunnar Mollestad (41) til Dagbladet.

Mollestad har selv vokst opp på gården som i dag ble rammet av et kraftig lynnedslag, på stedet med samme navn i Aust-Agder. Søsteren Martha Mollestad (41) og svogeren Thomas Rosseland (41) driver gården, som har tilhørt slekta i hundre år.

- Jeg har mange gode minner fra låven, så det er vemodig, sier 41-åringen.

Så glimt Det var i tolvtida det brygget opp til tordenvær i området, som ligger i Birkenes kommune, ikke langt fra den berømte Mollestadeika. Catrine Birkeland (19), som bor tvers over elva, ble vitne til det hele.

- Det høljregnet, med torden og lyn. Jeg så ut, da kom det et glimt på den andre sida. Like etter begynte det å stige masse røyk fra låven, sier Birkeland til Dagbladet.

Hun anslår at det tok ti minutter før brannvesenet ankom. Da sto låven i full fyr.

- Det tok 20 minutter før den var helt nedbrent, sier Gunnar Mollestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer