- Det sto seks eller sju russegutter utenfor og lo. «Hva driver dere med» spurte jeg, men de fortsatte å le

- Russegutter tente med vilje på teltet hvor Vegard Thommesen (19) og kjæresten sov.

TENTE PÅ:  Tiril Drageset Farstads (18) sovepose ble skadet etter at den begynte å brenne. Den øverste delen av soveposen, hvor hun hadde hodet, ble hardest skadet. Foto: Privat
TENTE PÅ: Tiril Drageset Farstads (18) sovepose ble skadet etter at den begynte å brenne. Den øverste delen av soveposen, hvor hun hadde hodet, ble hardest skadet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag ble teltet til Vegard Thommesen (19) og kjæresten Tiril Drageset Farstad (18) påtent i forbindelse med russearrangementet «Tryvann - ditt livs party» på Tryvann i Oslo.

De to hadde sovet i en time da Thommesen våknet opp av at noen sa «brann». De lå i et telt bare meter fra flere russevans.

- Jeg våkna av at det brant. Jeg gikk ut av teltet hvor det sto folk, og jeg slokket brannen. Deretter gikk jeg inn i teltet og da prøvde de å sette fyr på det igjen, sier Thommesen til Dabladet.

- Hadde vi vært fullere og sovet tyngre er det ikke sikkert vi hadde våkna.

Farstads bryst fikk brannskader til tross for at hun hadde på seg to gensere. Soveposen ble også ødelagt. 

Opprettet sak Politiet etterforsker nå saken og mistenker at brannen er påsatt.

- Det sto seks eller sju russegutter utenfor og lo. «Hva driver dere med» spurte jeg, men de fortsatte å le. De prøvde å gjøre narr av meg, og sa «du må ikke bruke nødutgangen». De fleipa om å tenne på teltet en gang til.

- De prøvde å provosere meg og venta på at jeg skulle slå først, sier han videre.

Thommesen mener guttene ikke virket veldig fulle, og at de ikke sjanglet.

- Jeg har aldri sett dem før, og de snakket vestlandsdialekt. De gikk lei av å le og vitse så de gikk etterhvert, sier han.

Han mener hendelsen var svært ubehagelig og «sjokkerende».

- Genseren som jeg brukte som hodepute fikk et stort hull etter at den hadde brent, sier han.

- Raskt slukket 12 000 russ deltok på arrangementet lørdag. Daglig leder i ROK, selskapet som arrangerer russefestene på Tryvann, Mie Skard, opplyser om at arrangementets vakter ble kontaktet etter hendelsen.

- Russejenter kontaktet våre vakter som videre kontaktet politi og sanitet. Etter hva jeg har fått opplyst dreide det seg ikke om en stor brann, og den ble slukket raskt. Den spredde seg ikke.

- Dersom noen har prøvd å sette fyr på et telt ser vi på det som alvorlig. Det kan vi ikke akseptere, sier politiførstebetjent Inge Utstumo ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

FIKK BRANNSKADER:  Slik så huden til Tiril Drageset Farstads bryst ut. Foto: Privat
FIKK BRANNSKADER: Slik så huden til Tiril Drageset Farstads bryst ut. Foto: Privat Vis mer