Det store bedraget

«Forskjellen på det britiske Labour og det norske Høyre er utseendet på partiformannen.» (Sentral Høyre-politiker)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EGENTLIG holder Arbeiderpartiet og Høyre oss for narr. I tre måneder skal de gyve løs på hverandre som hovedmotstandere i kamp om framtidig regjeringsmakt. Samtidig vil vi få oppleve at begge partier trykker den britiske sosialdemokratiske statsminister Tony Blair til sitt bryst. Ap vil dyrke hans framgang og oppslutning blant velgerne og hans evne til å styre landet. Høyre vil dyrke de av hans politiske løsninger som til forveksling likner Høyres.

Og de er mange.

Blair fører en skolepolitikk som ligger nærmere Høyres enn Ap's. Blair er superpolitikeren som selv fikk en skolegang som Høyre håper å tilby sine barn. Riktignok var han på nippet til å bli sparket ut av Fettes College i Edinburgh (Skottlands Eton) på grunn av opprør mot skolens regler. Men han fikk uansett den mest eksklusive skolegang Høyre kan tenke seg.

Riktignok har Norge og Storbritannia svært forskjellig skoletradisjon. Men Blair er klar i sin argumentasjon: Det bør være konkurranse og alternativer til den offentlige skolen for å få den beste skolekvalitet. Den offentlige skolen klarer likevel ikke å utviske klasseskiller. De rike vil alltid kunne kjøpe alternativer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer