Det store og farlige vi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av de store problemene med moderne medier er det skremmende situasjonen som skjer når alle mediene får los og går samme vei. Hvert enkelt medie har full rett til å dekke en sak, men det samlede medietrykket er voldsomt. Særlig skremmende er det hvis det synes som vi alle er enige, eller har samme angrepsvinkel på en sak. Alle har rett til sin egen mening, men hvis alle er enige, blir det gjengens mening. Offentligheten er tjent med at noen går motstrøms, så et større meningsrom skapes, der det er plass til flere og rom for debatt. Slik får både flertallet og mindretallet noe å bryne meningene sine på.

Det hender ikke sjelden man ser kritikk av de tradisjonelle medienes tendens til å løpe i flokk uttrykt på internettblogger og i alle våre nye sosiale medier, som Facebook eller twitter. Det er utmerket, men de sosiale mediene på nett har selvsagt akkurat den samme utfordringen, med en tilleggsutfordring: De er raske, meningsdannelsen foregår i såkalt Real Time, her og nå. Det gir fantastiske muligheter og store utfordringer, og som med de tradisjonelle mediene er det ikke lett å se akkurat hvem som skal ta utfordringen. Alle har jo rett til sin egen mening, og til å uttrykke den. Selv om effekten kan likne en mobb dersom alle raskt blir enige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer