Det store puslespillet

SANDVIKA/TØNSBERG: (Dagbladet): I dag møter Kripos, politimestre og politidirektør Ingelin Killengreen hos riksadvokaten for å gjøre opp status i forsvinnings-marerittet. Dette er hva de har å bygge på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HEMSEDAL

Dette vet politiet:

 • 16-årige Jonas Fredbo fra Sandefjord arrangerte helgetur for klassekamerater og venner til sesongåpningen i Hemsedal 1. og 2. desember. Han står på ski og er på fest med vennene.
 • Ved 01.45-tida natt til 2. desember tok han og to kamerater taxi til Storehorn Apartmenthotel på Ulsåk, tre kilometer fra Hemsedal sentrum. Andre venner hadde fest i en leilighet i hotellet.
 • Rundt klokka 02.30 treffer en vakt på hotellet Jonas og to kamerater i resepsjonsområdet på hotellet. Vakta ber dem forlate hotellet, da de ikke bor der. Det blir en diskusjon om dette med dørvakten, og de to kameratene går ut av hotellet før Jonas. Jonas går, ifølge dørvakten, ut av hotelle t 30 sekunder etter kameratene. Ingen har sett ham siden.

Utviklingen:

 • I flere uker søkte et stort antall frivillige fra Røde Kors, sivilforsvaret og politiet etter Jonas i området rundt hotellet, langs riksvei 52 mot Hemsedal og mot Gol, i Hemsedal sentrum og nord for Hemsedal. Det er søkt med hundepatruljer og likhund. Dykkere har søkt i den islagte elva Hemsil.
 • En rekke personer er avhørt i saken av Kripos og politiet. Avhørene er utført i Hemsedal, Gol, i Sandefjord/Vestfold der Jonas kommer fra, og i Oslo. Politiet har bedt alle som var i Hemsedal denne helga om å ta kontakt, for kartlegging av alles bevegelser.
 • Det var mellom 3000 og 4000 personer i Hemsedal denne helga. Mange av ungdommene kom til Hemsedal i regi av reiseoperatøren Skandinav iske Skireiser, som også hadde sine egne vakter. Vaktene fikk senere kritikk av politiet for sin oppførsel. En ungdom hevdet i Dagbladet at han var blitt bortført av vakter samme kveld som Jonas forsvant. Politiet har ikke satt dette i sammenheng med forsvinningen.

Jonas Fredbo

Født 2. mars 1985. 197 cm høy. Lyst blondt kort hår og hakeskjegg. Kledd i grå jakke med blå tverrgående stripe, brune bukser, grå skatesko. Var med på å arrangere tur til Hemsedal. Forsvant natt til 2. desember etter fest på Storehorn Apartementshotel. Sist sett rundt kl. 02.30.

Tips til lensmannen i Gol og Hemsedal: 32029511

Dette skjer nå:

Politiet utførte i går flere avhør av vitner i saken på Gol og Hemsedal. Etteforskerne driver omstendig og grundig kryssjekking og analysearbeide for å kartlegge alle bevegelser, biltrafikk og mobiltrafikk i området. Tidspunktet og omstendighetene rundt den siste observasjonen står sentralt.

SANDVIKA

Dette vet politiet:

 • 19-årige Magnus Stangeby Hasleto hadde DJ-et for 300 gjester på utestedet Kjellær'n i Elko-bygget i Eli as Smiths vei natt til 22. desember.

To uavhengige vitner, som begge kjenner Magnus, ser ham på parkeringsplassen utenfor lokalet.

Magnus Stangeby Hasleto

Født 6. august 1982. 170 cm høy, lyst blondt hår. Forsvant natt til 22. desember i Sandvika i Bærum, etter en fest der han var DJ. Sist sett utenfor «BI-kjellær'n» ved 03.30-tida.

Tips til Asker og Bærum politidistrikt: 67576000

 • Den ene ser Magnus kysse ei jente farvel. Jenta hopper deretter inn i en bil som kjører bort. Dette skjer «etter klokka tre».
 • Den andre ser Magnus uten bag og bare iført skjorte på overkroppen. Dette skjer klokka 03.30. Skjorta er blå, mens buksene som Magnus har på denne kvelden, er grå.
 • Magnus etterlater bagen sin med rundt 150 CD-er i et bakrom på Kjellær'n.

Utviklingen:

 • Hvem var kvinnen Magnus tok farvel med før han forsvant, og hvorfor har hun ikke meldt seg?
 • Dykkere har gått gjennom Sandvikselvas nedre løp, og løpet opp mot Engevannet. De har nå startet på en ny omgang.
 • Nærområdet er gjennomsøkt, men politiet ber næringslivet i Sandvika om også å lete gjennom titusener av kvadratmetre med næringsareal som ligger i gangavstand fra Kjellær'n.
 • Klokka 03.51 prøver Magnus å ringe en kamerat med mobilen sin. Forsøket ble registrert i basestasjonen på Sandvika Storsenter. Det betyr at Magnus var i eller svært nær sentrum på dette tidspunktet.
 • Et vitne forteller at han flere ganger hindret tre personer i å gå til angrep på Magnus tidligere på natta. De tre har forklart politiet at de var i Oslo da Magnus forsvant. Forklaringen vil bli sjekket av politiet.

Dagbladet har snakket med flere vitner fra Sandvika sentrum - felles for dem er at forsvinningsmysteriene på Hemsedal og Nøtterøy ikke blir nevnt.

- Vi har ingen holdepunkter for at noe kriminelt har skjedd, sier etterforskningsleder Tom Søreide.

Dette skjer nå:

Politiet i Sandvika kartlegger alt som skjedde ute i sentrum natt til 22. desember. Politiet har nå fått inn 700 henvendelser fra folk som har vært innom Sandvika i det gjeldende tidsrommet.

TØNSBERG

Dette vet politiet

 • 17-åringen Lars Gillesen Hogsnes blir borte fra en sammenkomst i Gimleveien 9 i Teie utenfor Tønsberg ved 22.30-tiden. Etter dette er det ingen sikre observasjoner av gutten.

Lars Gillesen Hogsnes

Født 30. juli 1984, 183 cm, mørk blond. Iført dongeribukse, svart hettegenser, blå dynejakke, svarte sko, grønn lue. Forsvant fra privatfest i Gimleveien i Tønsberg 27. desember ca. 22.30.

Tips til Tønsberg politidistrikt: 33344400.

 • Det har ikke vært bevegelse på 17-åringens konto etter forsvinningen. Lars hadde ca 200 kroner på seg da han forsvant.
 • Utskrifter fra 17-åringens mobiltelefon, viser at han sendte en tekstmelding på ettermiddagen, før han forsvant. Meldingen ble sendt til en venninne. Etter dette har det ikke vært noen utgående trafikk fra Lars sin mobiltelefon. I følge venner brukte 17-åringen sitt eget sim-kort i en lånt mobiltelefon med dårlig batteri. En av 17-åringens venner som deltok på sammenkomsten, forsøkte å ringe Lars 23.15. Da var mobiltelefonen skrudd av.

Utviklingen:

 • På festen prøvde Lars å få flere av vennene sine med til utestedet Cruise i Tønsberg. Utestedet var for anledningen åpent for folk fra 16 år. Politiet tror imidlertid ikke at Lars kom så langt som til utestedet. Ingen av vennene hans som oppholdt seg der, så noe til han. 17-åringen tok heller ikke med seg sekken sin. Venne ne tror at han ville tatt med denne, dersom han skulle dra for kvelden.
 • Under sammenkomsten i Gimleveien 9, drakk 17-åringen noe alkohol. I følge vennene som var til stede, ville 17-åringen få tak i mer blandevann. Nærmeste kiosk er Ainas Video 50 meter unna. Ingen i videobutikken har imidlertid sett noe til 17-åringen.
 • En kvinne som bor over Ainas Video, hørte ved 23-tida samme kveld noen ungdommer utenfor. En av disse skal ha sagt: «Tidsfristen hans er gått ut. Han skal vekk.» Vitnet mener personen som sa dette kan ha vært av utenlandsk opprinnelse.
 • En nabo til der festen ble holdt, observerte en mørk bil som sto parkert utenfor huset mellom klokka 22 og 23. En mørk bil er også satt i sammenheng med en episode seks dager før forsvinningen, der en 13-åring bl e forsøkt dratt inn i en bil, ikke langt fra der Lars forsvant. En 16 år gammel gutt forteller til Dagbladet at han ble fulgt av en mann i mørk bil i 30 minutter på nyttårsaften, noen kilometer fra stedet Lars forsvant.

Dette skjer nå:

 • Siden 17-åringen forsvant torsdag 27. desember har politiet fått inn 350 tips. Kripos bistår Vestfold politidistrikt med å sortere opplysningene i disse tipsene. Politiet har bedt alle som befant seg i Tønsberg sentrum fra klokka 20.00 den 27. desember til klokka 08.00 om morgenen den 28. desember om å melde seg.

Foreløpig er alle søk avsluttet, men de vil bli gjenopptatt dersom det skulle bli nødvendig.

 • Politiet har også sikret seg opptak fra overvåkningskameraer i området det Lars Gillesen Hogsnes (17) forsvant, uten å ha funnet spor etter.

- Vi har gransket disse filmene, uten å finne spor et ter savnede. Vi hadde naturlig nok gått ut med informasjon om det, dersom vi hadde funnet et slikt bilde. Så langt vi kan se, er det heller ikke noe 'mystisk' på disse overvåkningsfilmene, sier Palm til Dagbladet.

 • Ingen personer har meldt seg, etter at politiet gikk ut i en rekke medier med vitneobservasjoner av en gutt kledd i mørke klær, som kan ha vært 17-åringen.

- Alle biter av opplysninger må pusles sammen til en helhet. Så langt jeg vet har vi ikke fått inn noe avgjørende tips i denne saken, vi har ikke noe hovedspor som vi følger. Mange av tilbakemeldingene fra publikum er opplysninger om egne bevegelser. Også slike meldinger er verdifulle for oss, opplyser Jan Helge Palm.

SANDVIKA: Politiet har lett både høyt og lavt for å prøve å finne Magnus Stangeby Hasleto (19) som forsvant natt til 22. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer