Det store slaget står i morgen

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Demonstrasjonene mot president George W. Bush har bare vært oppvarmingen. Fredag er det ventet langt kraftigere demonstrasjoner mot EU-toppmøtet i Göteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I morgen tidlig starter EU-toppmøte på Svenske mässan i sentrum av Göteborg. Flere hundre demonstranter kommer til å prøve å klatre over de massive politisperringene som omringer et helt kvartal rundt konferansesenteret.

- I går var jeg på et planleggingsmøte sammen med flere hundre demonstranter på Hvitfeldtska gymnasiet. Flere grupper kommer samtidig til å forsøke å klatre over politisperringene, sier Hallgeir Løland Torpe. Han har reist fra Bergen for å delta på den største politiske begivenheten i Norden på flere år.

Vekket av politiet

I morges ble han vekket av at politiet sperret hele skoleområdet til Hvitfeldska gymnasiet. Politiet hadde fått tips om at større grupperinger planlegger sabotasje mot EU-toppmøte i morgen, og ville gjennomsøke skolen på jakt etter utstyr og aktivister. Først etter tre timer slapp Hallgeir Løland Torpe ut av skolen, etter å ha blitt kroppsvisitert av politiet.

En politimann kom lettere til skade da en gjeng med demonstranter angrep en politipatrulje med stein utenfor skolen. Ellers har det bare vært rapportert om mindre sammenstøt med politiet før kampene blusset opp igjen torsdag kveld. Fire personer var ved 21-tiden meldt skadet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer