Det store togtyveriet

Ronnie Biggs og kompisene står bak det mest berømte kuppet fra tiden da gentleman-tyver var på det mest populære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gjengen var inspirert av det store togrøverne var ville vesten. Flere tiår etter Sundance Kid og Butch Cassidy ranet amerikanske tog i fleng, gjennomførte Ronnie Biggs og 14 andre sitt rekordkupp.

8. august 1963 stormet de nattoget mellom Glasgow og London iført skimasker, og stakk av med 120 sekker med penger, til sammen 2,6 millioner pund. De brukte lite vold - selv om togføreren Jack Mills ble slått ned med en jernstang. Dette sammen med flukten etterpå gav togrøverne kultstatus i hjemlandet.

Hjernen bak kuppet var den kjente raneren Bruce Reynolds.

300 års fengsel

Da kuppet ble kjent, fanget stilen og størrelsen det engelske folket og en svær politioperasjon ble satt i gang. De fant gjengens skjulested, der fingeravtrykkene fortsatt fantes. Etterhvert ble ranerne sporet opp og samlet ble de dømt til 300 års fengsel.

Men det skulle ta tid før alle satt bak lås og slå. Reynolds var fem år på rømmen før han ble tatt. Buster Edwards rømte til Mexico, men overgav seg etter tre år. Senere ble han udødeliggjort gjennom filmen Buster, med Phil Collins i hovedrollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer