- Det største hysteriet i vårt århundre

SAS-flyger: - Oslo bytter ikke drikkevann om en mann pisser i Maridalsvannet.

- HYSTERI:  SAS-flygerveteran Per Gunnar Stensvaag mener at flyforbudet på grunn av asken minner om hysteri. FOTO: VIDAR DONS LINDRUPSEN, NORDLYS og OLE ÅSHEIM, NORDLYS.
- HYSTERI: SAS-flygerveteran Per Gunnar Stensvaag mener at flyforbudet på grunn av asken minner om hysteri. FOTO: VIDAR DONS LINDRUPSEN, NORDLYS og OLE ÅSHEIM, NORDLYS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Flyforbudet i Norge og resten av Europa vitner om paranoia fra myndighetens side. Det mener den kjente SAS-kaptein Per Gunnar Stensvaag fra Tromsø.

- Dette flyforbudet er det største hysteriet i vårt århundre, mener Stensvaag til Nordlys. Han har 35 års fartstid som pilot.

- Viktig skille Han sier det er viktig å skille mellom det å fly rett over en vulkansky og den røyken som kommer fra vulkanen på Island.

- Inne i selve skyen er den en mengde tunge partikler som kan være farlige hvis man flyr rett over vulkanen, men dette gjelder i den umiddelbare nærhet til vulkanen. Det vi har fått til Europa er røyk, og det er ingen som kan påvise at det er farlig.

- Vi har ofte svart snø på Østlandet på grunn av industriforurensing fra Tyskland, uten at vi stenger luftrommet av den grunn, sier Stensvaag - og gir et bilde:

-Stenger ikke hele vannet- Hvis du pisser i et vannglass er det ingen som vil drikke det. Men hvis noen pisser i Maridalsvatnet, stenger man ikke av vannet i hele Oslo.

Det har nå blitt vist til en dramatisk nesten-ulykke over Indonesia i 1982 , da alle motorene på en maskin fra British Airways stoppet på grunn av en vulkansky.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer