Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det største jeg har vært med på

Søndag klokka 14 ble Thomas Henriksen pappa for første gang. Han var med hele tida. Og fortsatt bor han sammen med mor og barn - på Barselhagen 4 ved Aker sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da fødselen satte i gang, var det liksom ikke noe tvil. Jeg måtte være med. Min største opplevelse noensinne, sier 30-åringen fra Nittedal.

Han og samboer Karianne skulle egentlig til Sentralsykehuset i Akershus. Men da riene startet, måtte de kjøre til Aker sykehus i Oslo.

Varte i 15 timer

- Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ta fødselen litt på sparket. Hvis noen plasserte meg på gangen, ville jeg liksom akseptere det. Men da ting startet kunne ingen snakket meg fra å delta, forteller Thomas.

Fødselen varte i 15 timer, og førstegangs-pappaen fra Nittedal følte at han var til nytte og hjelp.

- Karianne satte pris på at jeg var der. De to gangene jeg forlot rommet for å gå på toalettet, fikk jeg beskjed om å være så rask som mulig.

- Følte du at personalet hadde bruk for deg?

- Jeg gjorde det jeg fikk beskjed om uten å tenke stort. Jo, jeg tror de syntes det var fint å ha meg der.

- Kunne du tenkt deg å sitte på pub mens Karianne fødte, slik overlege Einar Berle foreslår?

- Nei, det er et latterlig forslag. Jeg føler at jeg har vært med _ at jeg ikke bare får en ukjent «pakke» hjem, mener Thomas.

Da Thomas og Karianne kom til sykehuset, fikk de tilbud om barselstue. Det betød at Thomas fikk bo på enerom med Karianne og veslegutten også etter fødselen.

De takket ja, og siden har Thomas vært der. I dag reiser familien hjem til Nittedal.

- Jeg har vært hjemom én gang. Da hentet jeg noen klær og kjørte tilbake til sykehuset i full fart.

- Du glemte barberhøvelen?

- Ja, smiler Thomas.

Overjordmor Lene Gjevert ved Aker sykehus understreker at overlege Erling Berle ikke uttrykker fødeavdelingens syn - selv om de tilhører samme sykehus: - Vårt standpunkt er selvfølgelig at fedre er til støtte både for mor og for de som tar imot barnet.

STOLT DELTAKENDE PAPPA: Thomas Henriksen var med hele tida da sønnen hans ble født for tre dager siden.