- Det straffer seg å være ordentlig

- Det offentlige ødelegger moralen i bransjen, sier NHO-direktør Petter Furulund.

MED HEVET HODE: Safra Brigic (t.v.) får betalt tarifflønn og mener dette bidrar til at hun kan være stolt av jobben. Her sammen med NHO-direktør Petter Furulund (t.h.). Foto: GUNNAR THORENFELDT/DAGBLADET
MED HEVET HODE: Safra Brigic (t.v.) får betalt tarifflønn og mener dette bidrar til at hun kan være stolt av jobben. Her sammen med NHO-direktør Petter Furulund (t.h.). Foto: GUNNAR THORENFELDT/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet): - Folk burde satt mer pris på arbeidet vi gjør, sier renholderen Safra Brigic, som vasker i Statens Vegvesens lokaler på Bryn i Oslo. Hver dag vasker hun 22 toaletter og tusenvis av kvadratmeter.

Brigic jobber i et selskap med tariffavtale og med lønna hun får er «det mulig å holde hodet høyt opp» når hun vasker.

Det var onsdag Dagbladet kunne avsløre renholdsselskaper som har oppdrag i det offentlige betaler de ansatte langt under tarifflønn.

Gir opp det offentlige En gjennomgang Dagbladet har gjort blant medlemsbedriftene i NHO Service viser at de seriøse selskapene er i ferd med å gi opp det offentlige. Hele ti selskaper forteller om dumping av lønninger, anbudsjuks og bruk av useriøse underleverandører. Det er ikke lengre mulig å drive seriøst med de prisene det offentlige operer med, forteller selskapene.

- Slik det fungerer i dag står det offentlige i front når det gjelder å dumpe lønningene. Vi ser at selskaper som har tariffavtale taper mot useriøse enkeltmannsforetak, sier direktør i NHO Service Petter Furulund til Dagbladet.

NHO-direktøren forteller at det offentlige ikke gidder å sjekke arbeidsforholdene og ofte bare velger det billigste alternativet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer