Det styrtede flyet har ikke synlige brannskader. Kan ha gått tom for drivstoff

Etterforskerne har funnet «den svarte boksen».

VRAK: 71 mennesker døde i flystyrten i Colombia i går. Årsaken til styrten er ennå ikke klar. Foto: REUTERS/Fredy Builes/NTB scanpix
VRAK: 71 mennesker døde i flystyrten i Colombia i går. Årsaken til styrten er ennå ikke klar. Foto: REUTERS/Fredy Builes/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Granskningen av vraket etter flystyrten i Colombia fortsetter. Mangelen på synlige brannskader ved vraket styrker teorien om at flyet kan ha gått tom for drivstoff.

71 personer døde da flyet med det brasilianske fotballaget Chapecoense om bord mandag kveld gikk ned i fjellområdet Cerro Gordo, omtrent 50 kilometer fra Medellín i Colombia. Kun seks personer overlevde styrten.

Sjefen for luftfartsmyndighetene i Colombia, Alfredo Bocanegra, sier til det italienske nyhetsbyrået ANSA at selv om foreløpige undersøkelser peker mot problemer med det elektriske anlegget, utelukker de ikke muligheten for at flyet kan ha gått tom for drivstoff.

Uten tegn på brann

CNN skriver at mangelen av brannskader på vrakdelene har pekt etterforskerne mot en teori om at drivstofftilførselen til motorene kan ha blitt stanset. Det er flere årsaker til at dette kan ha skjedd, blant annet drivstofflekkasje, ising eller feil på pumpene eller slangene.

Ferdskriveren (den svarte boksen) og taleregistratoren er blitt funnet av redningsmannskapene og blir nå gjennomgått av granskerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer