Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har ikke meldt seg for politiet:

- Det svekker ikke akkurat mistanken mot dem

Ingen har meldt seg etter at politiet gikk ut og etterlyste to fotgjengere i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens antatte bortføring. - Vi gjør oss noen tanker, sier politiet.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nærmer seg elleve uker siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Store ressurser er satt inn i etterforskningen. Likevel er status den samme som den var på formiddagen 31. oktober i fjor: Hagen er sporløst forsvunnet.

Torsdag i forrige uke gikk politiet ut og etterlyste tre personer i forbindelse med saken. De tre ble fanget opp av sikkerhetskameraer utenfor milliardær og ektemann Tom Hagens arbeidsplass morgenen hans kone forsvant.

En av personene, en syklist, har meldt seg til politiet og er blitt sjekket ut av saken. To menn gjenstår å identifisere - «telefonmannen» og «luemannen», som ble fanget opp av kameraene ved Futurum-bygget henholdsvis 07.36 og 08.00 31. oktober.

FORSVINNINGSSAKEN: 75 døgn er gått, og politiet har fått inn over 500 tips. Anne-Elisabeth Hagens forsvinning er fortsatt et mysterium. Reporter: Jesper Finsveen. Video: Nina Hansen Vis mer

- Svekker ikke mistanken

- Vi gjør oss noen tanker siden de fremdeles ikke har meldt seg, til tross for massiv eksponering i media. De har fremdeles status som vitner. Men det at de ikke har meldt seg, svekker ikke akkurat mistanken om at de kan ha noe med saken å gjøre. Man skal ha ganske gode grunner dersom man ikke har fått med seg etterlysningen, sier etterforskningsleder i saken, Tommy Brøske, til Dagbladet.

Til tross for dette, understreker han at politiet ikke har noen sikre spor eller tegn på at ekteparet Hagen faktisk har blitt overvåket i perioden forut for 68-åringens forsvinning. Det er sakens framtoning som gjør at de mistenker at dette har skjedd.

- Det er på bakgrunn av sakens karakter og måten det er opptrådt på. Vi har ingen konkrete spor som gjør at vi kan slå fast at det har pågått overvåkning, sier Brøske.

Politiet opprettholder for øvrig oppfordringen om at de to personene på overvåkningsvideoen melder seg.

Vurderer søk i vann

Omkring 620 tips har kommet inn til politiet siden saken ble offentlig kjent onsdag i forrige uke. Etterforskningslederen sier at det er stort spenn i hva innholdet i tipsene er, men bekrefter at flere av dem er sjekket og kategorisert som interessante. Disse blir nå etterforsket videre.

Politiet har også uttalt at det er aktuelt å søke i Langvannet, som ligger like ved ekteparet Hagens bolig. Etter det Dagbladet kjenner til, skal politiet også ha holdt oppsyn på Kvitfjell, der Hagen-paret eier en rekke hytter.

KJENNER FAMILIEN: Erik S. Winther er tidligere ordfører og kjenner godt til Tom og Anne-Elisabeth Hagen. Winther forteller til Dagbladet at Hagen er Kvitfjells eiendomsbaron. Video: Øystein Andersen og Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Brøske vil verken bekrefte eller avkrefte hvorvidt hytta på Kvitfjell har vært undersøkt.

- Når det gjelder søk i Langvannet, så er det ikke tatt stilling til om eller når dette vil bli gjennomført, sier han.

Mulige skjulesteder

76 døgn har nå gått siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Tipsene som har kommet inn, har blant annet gått på mulige skjulesteder.

- Tipsene går blant annet på mulige skjulesteder (både i Norge og utenfor), ulike observasjoner, navngitte personer og hvem de to etterlyste personene fra videoovervåkingen er. Vi har ingen ytterligere kommentarer hva gjelder tipsenes innhold, melder kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen.

Men så langt har de ikke funnet svar på hvor Hagen befinner seg - eller hvordan hun har det.

Familien og politiet håpet at offentliggjøringen av saken på onsdag i forrige uke skulle føre til at de fikk et livstegn fra Hagen eller personene som kan ha kidnappet henne. Kidnapperne skal ha fremmet et krav på 85 millioner kroner i kryptovalutaen Monero, men det har ikke vært noen kommunikasjon siden før offentliggjøringen.

- Politiet ber personer som måtte sitte på opplysninger, om å ringe tipstelefon 64 81 95 99. La politiet vurdere om tipset er relevant eller ikke, sier Paulsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!